Przy sobocie aż się prosi o jakieś domowe ciacho:-))
Co powiecie na pyszny torcik z kremem jogurtowym i owocami?
Robi się go bardzo szybko, ale równie szybko znika:-(
Przepis na biszkopt znajdziecie TUTAJ.
By wyszedł pamiętajcie, że należy go zrzucić zaraz po upieczeniu!
Przepis na krem:
500g jogurtu greckiego
4 łyżki cukru pudru (więcej lub mniej w zależności jak chcecie mieć słodki krem)
można dodać odrobinę żelatyny (ja tego nie zrobiłam)
Jogurt z cukrem zmiksować, wyłożyć na ciasto, dodać owoce, udekorować.
Schłodzić w lodówce przed podaniem.
Smacznego:-))
It's Saturday so it's time for homemade cake:-)
What about yoghurt cake with raspberries?
It's easy and fast to prepare,
but you must be aware of the fact that it disappears really fast:-(
The recipe for a sponge biscuit is HERE.
Remember to drop it after baking!
Cream recipe:
500 g of Greek yoghurt
4 spoons of icing sugar (more or less depending how sweet you want it to be)
you can add a bit of gelatine (I didn't do it)
Mix yoghurt with sugar, put on a cake, add fruit and decorate as you wish:-)
Cool in fridge before serving.
Enjoy:-))
A co Wy dzisiaj serwujecie do kawy?
Smacznej soboty Wam życzę:-)))
Smacznej soboty Wam życzę:-)))
What do you serve with coffee today?
Have a delicious Saturday:-)))
Ale pyszności przygotowałaś!
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)))
UsuńPozdrawiam:-))
Jogurtowe bardzo lubię. Są lekkie. Maliny to idealny dodatek.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Maliny są super, a jak ma się je w nadmiarze na ogrodzie to trzeba coś z nich robić:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Ale bym wszamała mmmmm :-)))
OdpowiedzUsuń