Robiąc ostatnio moje ulubione bułeczki postanowiłam
poeksperymentować i zrobić takie oto zajączki. Do święconki będą jak znalazł:-)
Tylko czy zajączki przypominają?
Przepis na bułeczki podawałam Wam TUTAJ.
A zajączka robimy w następujący sposób:
Zrolować kawałek ciasta, skręcić jak ślimaka, dodać ogonek,
głowa to okrąg nacięty do połowy.
Na oczko wykorzystać rodzynkę:-)
It's high time we thought about Easter baking.
Last time when I was baking bread rolls
I tried to make a roll in a shape of a bunny.
It is really cute:-) The recipe for the rolls you will find HERE.
To make the bunny:
Roll a piece of dough, twist it like a snail.
Add a tiny tail, and make a head out of a circle,
you have to cut it into two halves making its ears.
Add a raisin to make its eye.
Dziękuję za wizytę:-))
Thank you for stopping by:-))
Wyglądają wspaniale:))Pozdrawiam serdecznie i dobrych świąt życzę:)))
OdpowiedzUsuń