Jest lekkie, puszyste i bardzo kawowe:-)
Polecam:-)
Kostka Cappuccino:-)
Składniki:
spód ciemny biszkopt
1 duża śmietana kremówka
1 duże opakowanie jogurtu naturalnego
1 małe opakowanie cappuccino (dowolny smak)
4 łyżki żelatyny
roztopiona czekolada do ozdoby
Wykonanie:
Biszkopt upiec najlepiej dzień wcześniej. Dobrze go nasączyć likierem kawowym.
Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, zostawić do napęcznienia.
Ubić kremówkę, dodać jogurt i cappuccino i miksować do połączenia składników.
Jeśli będzie za mało słodkie, dodać więcej cappuccino lub cukier.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody i wlać do masy kawowej i wymieszać.
Wylać na biszkopt i schłodzić w lodówce.
Udekorować wiórkami czekoladowymi
lub rozpuszczoną czekoladą i jajeczkami.
I'm here today to share with you a great recipe for Easter cake:-)
It's delicious and it's easy to make:-)
Cappuccino Easter Cake:-)
Ingredients:
chocolate sponge cake
400 ml heavy cream
400 ml plain yoghurt
50 g cappuccino powder
4 tsp gelatine
melted chocolate on top
Procedure:
It's good to prepare sponge cake a day before.
Soak sponge cake with coffee liqueur.
Pour a spoon of cold water on gelatine and leave it for puffing up.
Whip heavy cream, add yoghurt and cappuccino powder and mix it all.
If it's not sweet enough add more cappuccino or sugar.
Melt gelatine in a bit of hot water and add it to the cream and stir.
Pour the cream on sponge cake and cool in the fridge.
Decorate with chocolate and chocolate eggs.
Ale pysznie wygląda:-) Ja nie mogłam się dzisiaj oprzeć i z mazurka już połowy nie ma:-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło
Ciacho wyglada świetnie, może wypróbuje Twój przepis :) Radosnej wielkanocy Anitko :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńAż ślinka mi cieknie...
OdpowiedzUsuń