niedziela, 30 października 2016

Czekoladowy tort palce lizać:-)


Przy niedzieli musi znaleść się coś słodkiego na stole
więc zapraszam Was dzisiaj na czekoladowy tort:-)
Niedawno nauczylam sie piec biszkopty i od tego czasu zamęczam rodzinkę tortami.
Biszkopt piekę wedlug TEGO przepisu, ale pamietajcie, 
by sie udał trzeba go po upieczeniu zrzucić na podłogę z wysokości 40-50 cm:-)
To działa, wierzcie mi:-) Tylko pierwszy raz wydaje się dziwny:-)
A co do kremu, to jest to po prostu bita śmietana z kakao, 
albo z truskawkami z odrobiną żelatyny:-)
Plus dużo owoców i tort wychodzi palce lizać:-)
By udekorować tort używam biszkoptów:-)
 Jak się już pięknie na stole tort prezentuje to można robić kawusie:-)
Jest ktoś chętny na kawałek ciacha i kawkę???

 

It's Sunday so there should be some homemade cake to serve
that's why I would like to invite you today for a chocolate cake:-)
Recently, I have fainally learnt how to bake a sponge cake
and ever since I made it almost every week:-) I use THIS recipe.
However,  you must remember that you have to drop the cake in the mold 
right after baking it with a height of about 30-40 cm:-) 
I know, it seems a bit strange, but believe me it works:-) 
And as far as the cream is considered, 
I just use whipped cream and add either chocolate or strawberries.
Of course you can use other fruit, whatever you like:-)
The more fruit you use the better:-)
Then you just need to decorate it and make some coffee:-)
Who wants to join me???






















































A prodkty Riviera Maison dostaniecie TU:-)

You can buy Riviera Maison HERE:-)

16 komentarzy:

  1. Bardzo lubię czekoladowe ciasta i często je piekę.
    Bardzo ładne aranżacje, fotogaleria.
    Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo:-)) Ja też mam wielką słabość do czekoladowych ciast:-))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  2. Mmmm... ciacho pysznie wygląda, ale narobiłaś mi chęci... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O to chodziło:-)))) Teraz trzeba upiec i wypróbować przepis, polecam:-)))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  3. i dlaczego jeszcze nie ma dla mnie ukrojonego kawałka??????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety przyznaję się bez bicia, że się spóźniłaś:-((( ale obiecuję upiec całego specjalnie dla Ciebie:-)))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  4. Anitka, czy został choć jeden kawałeczek???? Ale bym zjadła:)
    całusy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj niestety Natalio, wszystko pochłonięte przez moje głodomory, ale jak się następnym razem spotkamy to obiecuję takiego upiec dla Ciebie:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  5. Ja mogę zjeść nawet teraz:))Jak dobrze pójdzie to jutro zapraszam na tort z kiwi w wykonaniu mojej M;)
    Miłej nocki*)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wow, tort z kiwi to dla mnie nowość więc juz biegnę do Ciebie:-)))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  6. Tego jeszcze nie słyszałam, żeby rzucać ciastem :-D Ale jak widać na załączonym obrazku zabieg się udaje :-) Wygląda wyśmienicie i ta aranżacja, ach!Piękne zdjęcia, majstersztyk :-)Buziaki :-***

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja słyszałam, ale się bałam za pierwszym razem:-))) Teraz już jestem zaprawiona w boju i mogę rzucać ciastem o każdej porze:-)))
      Dziękuję Ci bardzo za przemiłe słowa, pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  7. Wszelkie słodkości to ja nie odmawiam bo nie wypada :))
    .....Mój najlepszy biszkopt to właśnie "rzucany" miękki , puszysty, długo świeży .....wszystkie torty w stylu Angielskim z masą cukrową robiłam ......biszkopt się sprawdza ....Też POLECAM
    ........Pięknie , wytwornie podane :-)


    krynia9

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O to mamy dużo wspólnego:-))) Torty w stylu angielskim to dla mnie jeszcze wyższa szkoła jazdy, ale może kiedyś...czemu nie:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...