Uwielbiam ten czas kiedy natura obdarowuje nas swoimi darami
i można się bawić piekąc różne kolorowe ciasta.
Dzisiaj zrobiłam tartę cytrynową.
Kto pije ze mną kawkę?
Kto pije ze mną kawkę?
Tarta Cytrynowa:-)
Składniki:
Ciasto:
200g mąki
80g zimnego masła
40g cukru
1 jajko
1 łyżka śmietany
szczypta soli
Krem:
1 śmietana kremówka
pół opakaowania cytrynowej galaretki w proszku
200 g borówek
1 cytryna
Wykonanie:
Ciasto:
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto.
Schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Wyłożyć na blachę, ponakłuwać widelcem.
Piec około 20-25 minut w 180 stopniach.
Krem:
Ubić kremówkę. Dodać galaretkę by uzyskać ładny żółty kolor.
Na ciasto można położyć owoce i wylać na nie ubitą śmietanę.
Udekorować według uznania.
It's Sunday so I would like to invite you for a delicious lemon tart
with whortleberries. I love this time when nature gives us all it has to offer
and you can play with colors preparing delicious cakes.
Today I was in a mood for yellow so I made this lemon tart:-)
Who joins me for a cuppa?
Lemon Tart:-)
Ingredients:
Shortcrust:
200g flour
80g cold butter
40g sugar
1 egg
1 spoon of cream
a pinch of salt
Cream:
1 heavy cream
1/2 of lemon jelly powder
200 g of whortleberries
1 lemon
Procedure:
Shortcrust:
Knead the cake and chill for half an hour.
Then press the dough into the corners of the tin using your fingers.
Fill the pastry case with baking paper and add baking beans to weigh it down.
Bake for 20-25 minutes in 180 C.
Cream:
Whip heavy cream. Add lemon jelly powder, whip for a bit.
Add fruit and put cream on the cake.
Decorate as you wish.
Słodkiej niedzieli Wam życzę:-)
Have a sweet Sunday:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz