Zapraszam Was Kochani na niedzielną kawkę do mojego ogrodu:-)
Co dziś serwujemy?
Pyszne domowe ciasto z porzeczkami wg przepisu Anny Starmach.
Ciasto ucierane z porzeczkami
Składniki:
200 g mąki pszennej
50 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 g miękkiego masła
150 g cukru
1 łyżka cukru waniliowego
4 jajka
250 g czerwonych porzeczek
kruszonka
Wykonanie:
Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Masło utrzeć mikserem z cukrem. Stopniowo dodawać jajka oraz mąkę,
cały czas miksując na małych obrotach, dopóki składniki dobrze się nie połączą.
Ciasto przełożyć do formy, na wierzch wyłożyć owoce i kruszonkę.
Piec 40-50 minut w 180 stopniach.
To jest pyszne:-))
Smacznego:-))
I would like to invite you for Sunday coffee in my garden:-)
What's on the menu today?
Delicious, homemade cake with redcurrants by Anna Starmach:-)
Cake with redcurrants
Ingredients:
200 g wheat flour
50 g potato flour
1 teaspoon of baking soda
200 g soft butter
150 g sugar
1 spoon of vanilla sugar
4 eggs
250 g redcurrants
crumble topping
Procedure:
Mix wheat and potato flour and baking soda.
Cream butter with sugar in a mixer.
Add eggs and flour gradually still mixing on low speed
until all ingredients are well mixed.
Put the dough into a baking tray,
put fruit on top and cover it all with crumble topping.
Bake for 40-50 minutes in 180 degrees.
It's delicious:-))
Enjoy:-))
To kto pije ze mną kawę?
Pięknego popołudnia Wam życzę:-))
Who's drinking coffee with me?
Have a good afternoon:-))
Piękne są zdjęcia w ogrodzie ❤
OdpowiedzUsuńBardzo lubię sesje w ogrodzie:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Piękny kolor krzesła ����
OdpowiedzUsuńWiem, że Ty uwielbiasz kolory:-))) Na zdjęciach wyszło super, ale wiesz, że ja musiałam dodać swoje trzy grosze:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Czyżby telepatia. Porzeczka w roli głównej. Cudne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Mam nadzieję, że mnie poduczysz. Ja jestem techniczna, fotograficzna zielonka.
Pozdrawiam cieplutko.
HiHiHi:-))) Chyba tak wyszło:-)))
UsuńDziękuję bardzo, wiesz ja też jestem dość zielona w dziedzinie fotografii i ciągle się uczę, ale oczywiście podzielę się z Tobą tym co już umiem:-)))
Pozdrawiam serdecznie:-)))
Muszę spróbować tego ciasta, bo wygląda naprawdę pysznie!
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj przepis bo ciasto nie tylko ładnie wygląda, ale też tak smakuje:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Uwielbiam porzeczki :)
OdpowiedzUsuńI czarne i czerwone. Do wypieków są niezastąpione.
Pozdrawiam serdecznie.
A ja mam problem z czarnymi bo za nimi nie przepadam. Czerwone i białe są ok, ale czarne choć najzdrowsze do mnie nie przemawiają:-(
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Apetycznie wyglądaja. Wspaniałe zdjecia w plenerze. Muszę wypróbować przepis,ponieważ z ciastem nie ma dużo pracy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Przepis jest rzeczywiście z tych co się nie narobisz więc koniecznie go wypróbuj:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Takie domowe ciasto to coś co lubie. Na pewno spróbuje je zrobić.
OdpowiedzUsuńPolecam bo jest pyszne:-))))
Usuń