Biegnę do Was dzisiaj z pysznym przepisem na domowy, ziołowy chlebek,
który znalazłam w najnowszym numerze Mojego Mieszkania.
Jeśli jeszcze nigdy nie piekliście chleba w domu to koniecznie teraz musicie spróbować
bo nie ma chyba prostszego sposobu na domowe pieczywo:-)
Przepis znajduje się na stronie 38, ale dla tych co gazety nie mają
przepis podaję poniżej:
Ziołowy chlebek na jogurcie:-))
Składniki:
500 g mąki
1 i 1/2 łyżeczki sody
1 i 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczkę tymianku
450 g jogurtu greckiego
Wykonanie:
Zmiksuj wszystkie składniki.
Ciasto przełóż do foremki. Posyp je solą i tymiankiem.
Piecz 70 minut w 150 stopniach.
10 minut przed końcem zwiększ temperaturę do 180 stopni.
Prawda, że proste?
Chlebek jest wyśmienity z masełkiem, jeszcze na ciepło:-)))
Chlebek jest wyśmienity z masełkiem, jeszcze na ciepło:-)))
I'm here today to share a great recipe for herb bread
that I found in the newest edition of Moje Mieszkanie magazine.
If you have never baked bread at home, now you have to try
because you won't find the easiest recipe for homemade bread:-)
Here it is:
Herb Bread with yoghurt:-))
Ingredients:
500 g flour
1 and 1/2 tespoons of baking soda
1 and 1/2 teaspoons of salt
1 teaspoon of thyme
450 g Greek yoghurt
Procedure:
Mix all the ingredients.
Put the dough into cake pan. Sprinkle with salt and thyme.
Bake in 150 degrees for 70 minutes.
10 minutes before ending increase the temperature to 180 degrees.
Isn't it super easy?
It's delicious, serve it with butter still warm:-)))
It's delicious, serve it with butter still warm:-)))
Dobrego dnia Wam życzę:-)))
Have a good day:-)))
chyb jakis błąd sie wkradł "Piecz 70 minut w 150 stopniach.
OdpowiedzUsuń10 minut przed końcem zwiększ temperaturę do 150 stopni" skoro piekę w 150 to jak mogę zwieszyć temperaturę do 150 ;)
Dzięki za zwrócenie uwagi:-)) Już poprawiłam, miało być 180 stopni:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńJuż czuję jego zapach i chrupiącą skórkę.
Pozdrawiam serdecznie.
Jest rzeczywiście pyszny więc gorąco polecam:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
This sounds like a fun recipe we'd enjoy at our house Nitka. Thank you for sharing it at our Create, Bake, Grow & Gather party this week. I'm delighted to be featuring you recipe at tomorrow's party and pinning too!
OdpowiedzUsuńHappy New Year,
Kerryanne
Thank you very much💚❤️ I can’t believe you want to feature my recipe😊😍
UsuńGreetings and Happy New Year🎉🎊