Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe.
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny serniczek oreo:-)
Chyba każdy lubi sernik, a jeśli ktoś jeszcze lubi ciasteczka oreo
to jest to ciacho właśnie dla Was.
Mini serniczek oreo:-)
Składniki:
105 g herbatników
30g rozpuszczonego masła
500g twarogu
100ml kremówki
1/4 szkl cukru
budyń śmietankowy
25g rozpuszczonego masła
3 jajka
Wykonanie:
Herbatniki zblenduj i połącz z masłem na jednolitą masę.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i na papier wyłóż masę z herbatników.
Całość wstaw na około 1 h do lodówki.
Masło rozpuść i ostudź. Wszystkie składniki na masę serową połącz
ze sobą tylko do połączenia składników.
Ser wylej na schłodzony spód i piec około 40-50 minut w 160 stopniach.
Sernik pozostaw w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiami przez około godzinę.
Wyjmij i ostudź. Posmaruj ubita kremówką lub masą kajmakową.
Udekoruj wg uznania. Wstaw do lodówki.
I have this feeling that my blog is changing into culinary blog
because there are mostly post with my baking:-)
I hope you'll forgive me:-)
Today I would like to invite you for an oreo cheesecake.
I think that everybody loves cheesecake and if you also happen to be an oreo fan
then this recipe is for you:-)
Mini Oreo Cheesecake:-)
Ingredients:
105 g biscuits
30g melted butter
500g cheese
100ml heavy cream
1/4 glass of sugar
vanilla pudding
25g melted butter
3 eggs
Procedure:
Blend biscuits with melted butter. Put it on the bottom of the cake tin.
Cool in the fridge for 1 hour.
Melt butter and cool it. Mix together all the ingredients for cheese
for a very short time. Put it on the biscuits and bake for 40-50 minutes
in 160 degrees Celsius.
Leave the cake in the oven after baking for an hour with slightly open door.
When it's cool you can decorate it with whipped cream or with fudge cream.
Decorate as you wish. Keep the cake in the fridge.
Dobrego dnia dla Was:-))
Have a good day:-))
Uwielbiam taki serniczek:)))pysznie u Ciebie zawsze gustownie podane:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńTeż kocham ten sernik, chociaż u mnie nr jeden to ten z brzoskwiniami.
OdpowiedzUsuńUściski
Wspaniale wygląda o przepis w sam raz na Wielkanoc. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuń