sobota, 6 lutego 2021

Magnolia Love and Banana Cake:-))


Przy sobocie zapraszam Was na pyszne i super szybkie ciacho bananowe bez pieczenia. 

Przepis znalazłam gdzieś na Facebooku, niestety nie pamiętam gdzie:-) 

Ciasto jest naprawdę proste i szybkie do wykonania,

a jak macie dojrzałe banany to jeszcze przepis ten wpisuje się w trend zero waste:-)


Ciasto bananowe:-)


Składniki:

1 opakowanie herbatników

1 szklanka mleka 

2 op Śnieżki

600g bananów

250 ml kremówki

wiórki czekoladowe do posypania


Wykonanie:

Herbatniki namoczyć w mleku i wyłożyć nimi blachę. 

Banany rozgnieść widelcem dodać Śnieżkę i zmiksować. 

Przełożyć połowę masy bananowej na herbatniki. 

Położyć kolejną warstwę herbatników namoczonych w mleku. 

Na nią wyłożyć drugą porcję masy bananowej i ponownie herbatniki. 

Na wierzchu wyłożyć ubitą śmietanę i posypać wiórkami czekoladowymi. 

Włożyć do lodówki na co najmniej 2h.


Polecam bo jest pyszniutkie:-)



I would like to invite you today for a really fast and delicious cake without baking:-)

I found the recipe somewhere on Facebook but I don't remember where:-(

It's very easy and fast to make

and if you have ripe bananas then you go for zero waste trend:-)


Banana cake:-)


Ingredients:

1 packet of biscuits

1 glass of milk 

100g of heavy cream powder

600g bananas

250 ml heavy cream

chocolate chips


Procedure:

Soak biscuits in milk and put them on the baking tray.

Mash bananas with a fork add heavy cream powder and mix it.

Put half of bananas on the biscuit. 

Add another layer of biscuits and put the rest of bananas.

On top put one more layer of biscuits.

Whip heavy cream and decorate the top of the cake with cream and chocolate chips.

Cool in a fridge for 2 hours.





Pięknej i słodkiej soboty dla Was:-))

Have a beautiful and sweet Saturday:-))

8 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo smacznie:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nieskromnie powiem, że jest pyszne:-))
      Pozdrawiam serdecznie:-))

      Usuń
  2. Powiało wiosną u Ciebie Anitko:-) Ciasto wygląda przepysznie, a w otoczeniu tak pięknej zastawy to już mistrzostwo świata:-)
    Pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo:-)) Cieszę się, że Ci się podoba:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-))

      Usuń
  3. Muszę wypróbować, wygląda bardzo smacznie :) I przepiękna zastawa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest przepyszne:-)) Polecam wypróbować:-))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. Ale smak inny choć równie dobry:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-))

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...