środa, 12 maja 2021

Baba drożdżowa z migdałami:-)


Witajcie, dzisiaj znowu będzie na słodko:-)
Chodziła za mną ostatnio baba drożdżowa, właściwie od świąt 
więc ją sobie upiekłam.
Bardzo lubię ciasto drożdżowe, a ostatnio wpadłam na pomysł dodawania 
do ciasta drożdżowego płatków migdałowych po wyrośnięciu ciasta 
i muszę Wam powiedzieć, że efekt jest naprawdę fajny. 
Ciasto zyskuje świetny aromat i smak. Polecam spróbować. 
Przepis na babkę jest dokładnie taki sam jak na baranka.
Znajdziecie go TUTAJ.

P.S. Dobrze, że wracamy już do szkoły bo przynajmniej skończę 
z pieczeniem ciast w tygodniu:-)
Dziękuję za odwiedziny:-)


I'm here today to share with you my latest baking success:-)
I was feeling like a yeast cake and so I made one:-)
I love all kinds of yeast cakes. 
Recently, I thought I would add some flaked almonds to yeast cake 
and I must tell you that it's really a great option.
The cake gets this almond aroma and flavour.
It's simply delicious:-) I recommend to try out this tip.
The recipe for this cake is HERE.

P.S. It's good that we are coming back to school 
because I will stop baking in the middle of the week.
Thanks for stopping by:-)

4 komentarze:

  1. Też lubię ciasto drożdżowe. twoje jest dodatkowo nie tylko smaczne ale i ma piękną formę :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszy mnie, że Ci się podoba:-))
      Pozdrawiam serdecznie:-))

      Usuń
  2. Kusisz i kusisz, że chyba w końcu coś dzisiaj upiekę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie coś upiec:-)) Nie ma jak domowe wypieki:-)
      Pozdrawiam serdecznie:-))

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...