Zapraszam Was dzisiaj na kawkę do ogródka gdzie serwuję
przepyszne ciasto marchewkowe według przepisu Agnieszki Maciąg.
Ciasto jest świetne, wilgotne w środku i po prostu pyszniutkie.
Polecam Wam bardzo przepisy Agnieszki Maciąg
ponieważ są naprawdę dobre i łatwe w przygotowaniu.
Lubicie ciasta z dodatkiem warzyw?
Na przykład: ciasto szpinakowe, buraczane, fasolowe, pietruszkowe czy dyniowe?
Ja uwielbiam marchewkowe, szpinakowe i dyniowe.
Buraczane brownie jest podobno super, ale jeszcze nie próbowałam go zrobić.
Do reszty podchodzę z rezerwą.
A jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
Come and join me for coffee and a piece of homemade, carrot cake:-)
I used Agnieszka Maciąg's recipe to make it.
All her recipes are extremely easy to make
and cakes are simply mouth-watering.
Do you like baking cakes with vegetables?
Have you heard of spinach, beetroot, pumpkin, bean or parsley root cake?
I love carrot, spinach and pumpkin cake
but I have never tried beetroot brownie or parsley root cake.
What do you think about vegetable cakes?
A tak wyglądał proces przygotowania ciasta:-)
And here is how I made it:-))
Dobrego dnia Wam życzę:-))
Have a good day:-))
Pyszne ciasto, znam je, bo moja synowa takie robi, wpraszam się więc .:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam wiosennie.:)
Zapraszam:-)) Kawa wypita w świetnym towarzystwie to coś czego mi teraz najbardziej brakuje:-(
UsuńPozdrawiam:-))
Mniam uwielbiam ciasto marchewkowe, moje przekładałam bitą śmietaną.
OdpowiedzUsuńCudowne zdjęcia jak zawsze :)
Z bitą śmietaną to dopiero musi smakować:-))
UsuńDziękuję i pozdrawiam:-)))
Ciasto marchewkowe uwielbiam, swoje przekładam masą z serka mascarpone. Piekę też dyniowy placek i czasem brownie z czerwonej fasoli. Pozostałych warzyw nie wykorzystywałam jeszcze w słodkich wypiekach, ale wszystko przede mną :D Zdjęcia super, chętnie bym tam przycupnęła w ogródeczku... z kawką i kawałkiem marchwiaczka :) Pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:-)) Brownie z fasoli...muszę wyszukać jakiś fajny przepis i może kiedyś wypróbuję bo myślę, że są to ciekawe opcje:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Tez czasem piekę marchewkowe ciasto a na góre "polewa" z białego sera :)
OdpowiedzUsuńJa jakoś nie przepadam za kremami z bitej śmietany lub serka do ciasta marchewkowego. najbardziej je lubię w czystej postaci:-)
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))