niedziela, 17 września 2017

Słodki weekend


Weekend bez domowego ciasta to dla mnie stracony weekend.
Oczywiście nie zawsze mam czas by coś upichcić,
 ale staram się jak mogę rozpieszczać moją rodzinkę:-)))
Jesienią możemy poszaleć ponieważ mamy bogactwo owoców.
Można robić szarlotki, ciasta ze śliwkami, gruszkami, malinami czy też z jeżynami.
Krzaczki z malinami i jeżynami rosną w moim ogrodzie
więc codziennie mamy świeżą dostawę owoców.
Najszybciej zrobić z nimi można tarty, tak więc u mnie jesienią królują właśnie tarty.
Ostatnio też bardzo lubię piec torty.
Dodaję do nich krem z bitej śmietany i moc owoców.
Na koniec lata to najlepszy deser:-)
A jak Wy rozpieszczacie swoich bliskich?


A weekend without homemade cake is not a weekend for me:-)
Of course, I realize that it's not always easy to find some time to bake,
but I try to spoil my beloved ones as often as I can:-)
Autumn brings variety of fruits and you can make apple pies, or cakes with plums,
pears, raspberries or blackberries.
I have some raspberry and blackberry bushes in my garden so every day we have fresh fruit.
I usually bake tarts with raspberries and blackberries:-)
I also make cakes with whipped cream and a lot of different fruits.
That's the best dessert for the end of summer.
How do you spoil your family?


























Ciacho wjechało to trzeba sobie dobrą miejscówkę zapewnić:-))


There is some cake so one has to be as close as possible:-))












Futrzaka też rozpieszczam jak mogę:-)))


I also spoil my furry friend:-)))








Dobrego startu w nowy tydzień Wam życzę:-)))

Have a good start into a new week:-)))

13 komentarzy:

  1. Chyba już wiem jak będzie wygladał tort na urodzinki mojego młodszego syna 😁

    OdpowiedzUsuń
  2. Doskonale Cę rozumiem :)
    Też uwielbiam szykować w kuchni smakołyki dla najbliższych i przybywających gości wszelakich, choć czasem trzeba się nakombinować, żeby każdy znalazł coś dla siebie :)
    Uściski serdeczne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli mamy niejadki w domu to rzeczywiście trzeba się nakombinować:-))) U mnie na szczęście tego problemu nie ma:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  3. U nas wczoraj krucha tarta żytnia z malinami i jeżynami bez cukru :) tylko zamiennik erytrol .I ciasto z mąki kokosowej z gorzką czekoladą 91 % ;) Też bez cukru. Bo kto powiedział że ludzie z cukrzycą i insulinoopornością nie mogą jeść słodkiego :)
    Także dla każdego coś słodkiego ; )
    Pozdrawiam z kuchni bo w między czasie robię wytrawne mufinki z kaszy bulgur fety i szpinaku :-)
    Krysia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No proszę czyli i bez cukru można sobie życie osłodzić:-)))
      Zadziwiasz mnie swoimi potrawami, wytrawnych muffinek nigdy nie robiłam, chyba muszę spróbować je kiedyś zrobić:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
    2. .....nikt mi nigdy nie mówił że życie dorosłe jest takie słodkie ;) trzeba radzić sobie z przeciwnościami losu.
      ......polecam takie wytrawne mufinki swego czasu robiłam z mąki pszennej a teraz stawiam na kaszę ;) i to można urozmaicić według upodobań. Dobrze zamiana mi zrobiła
      Bo od Lutego bez wysiłku powoli -15 kg wiec lżej mi i zdrowiej :)
      ....... w ten weekend postaw na mufinki wytrawne ;-) polecam z całego
      Krysia

      Usuń
  4. Podobnie jak ty uwielbiam wypiekać słodkości. U mnie w ubiegłym tygodniku królowała szarlotka. Piękne dekoracje, a futrzak to wspaniały model :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na takie dni nie ma nic lepszego niż szarlotka:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-))

      Usuń
  5. Uwielbiam te jesienne ciasta z owocami. Świetny kredensik ze skrzynek. Pozdrawiam :-).

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...