sobota, 10 września 2016

Jaki chlebak wybrać?

Niezdecydowanie - odwieczny problem kobiet!!!
Co tu zrobić gdy podobają się dwie rzeczy na raz??


Ostatnio wpadł mi w oko wiklinowy chlebak Riviera Maison
ale cały czas podoba mi się też ceramiczny chlebak Ib Laursen i mam problem...
bo nie wiem, który chlebak wybrać?
Pomożecie?
Który z nich, Waszym zdaniem, lepiej wygląda w mojej kuchni?
Pomóżcie i podpowiedźcie co zrobić, czy postawić na wiklinę czy ceramikę?
Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii:-))


Hesitation, indecision - yes, all women are familiar with these concepts!!!
What am I supposed to do if I like two things???
Lately I've discovered this beautiful bread box by Riviera Maison and I really want to have it,
but I still like my white Ib Laursen bread box.
And that's my problem!
Which one to choose?
What do you think? Which looks better in my kitchen???
Will you help me to decide?
I'm really counting on your opinion:-))
















Miłej soboty:-)))
Have a nice Saturday:-)))

19 komentarzy:

  1. Zdecydowanie ceramika, pięknie rozjaśnia i współpracuje z filizankami 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie ceramiczny :)pozdrówka

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie cuda... Nie mogę się napatrzeć i na wiklinowy chlebaczek, i na piękną ceramikę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja wolę ten drugi nie ceramiczny

    OdpowiedzUsuń
  5. Ceramiczny jest piękny, ale ten z wikliny urzekł mnie bardziej. Trudny wybór :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Trudny wybór, ten IBL od dawna za mną chodzi, ale ten wiklinowy chyba bardziej mi się u Ciebie podoba! Trudny wybór. Zostaw oba:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dla mnie zdecydowanie ceramika :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Chociaż bardzo lubię wiklinę, to u Ciebie według mnie lepiej wygląda chlebak ceramiczny :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wg mnie do Twojej kuchni bardziej pasuje ceramiczny.Wiklinowy też fajny, może miej dwa na zmianę?Buziaki kochana :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Trudny wybór ale chyba bardziej pasuje ten ceramiczny:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Dobrze to ujęłaś, ja często mam ten dylemat dwie rzeczy podobają mi się na raz :)
    W tym przypadku wybrałbym ceramiczny!

    OdpowiedzUsuń
  12. Zdecydowanie większość z Was stawia na ceramikę:-)) Powiem Wam, że ja też myślałam o ceramicznym. W tym miejscu przy już obecnych kubeczkach Ib, ceramiczny wygląda lepiej. Ten z wikliny postawiłabym w innym miejscu. Tak więc wiklinowy będzie na mojej liście urodzinowych prezentów:-)))
    Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za Wasze głosy:-))) Zawsze lepiej jest się upewnić:-)))))

    OdpowiedzUsuń
  13. Ceramiczny! ;-) Też do niego wzdycham, ale na razie nie mogę sobie na niego pozwolić ;-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Anitko, obydwa są piękne, ale wiesz że ostatnio oszalałam na punkcie ib laursen, więc zdecydowałabym się na ceramiczny.
    Jednak kobieta zmienną jest, tak jak napisałaś i jeśli masz ochotę na zmiany,to ten wiklinowy prezentuję się równie cudnie!

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja też oczywiście ceramiczny, ale wybrałabym jakiś inny np. miętowy. Kiedyś sobie na pewno kupię ;-)
    I pytanie do doświadczonych - czy w takim chlebaku pieczywo nie czerstwieje? Trzymacie je jeszcze w woreczku/torebce, czy faktycznie nie trzeba? Zawsze mnie to nurtowało...

    Marzena

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zdarzyło mi się by pieczywo czerstwiało. Nie trzymam pieczywa w dodatkowym worku. Ale jeżeli jest zbyt duża wilgotność pomieszczenia to zdarzyło mi się, że chleb z dnia na dzień spleśniał:-(((( Dlatego też rozważałam opcję chlebaka wiklinowego, który wydaje się mieć naturalną wentylację:-)))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  16. Ja mam taki z drewniana podstawką i nakrywą, moim zdaniem jest bardzo dobry, kupiłam go niedawno w dajarze, bo to chyba nawet nowości jest, ale czytałam ogólnie dużo pozytywnych opinii o tego typu chlebakach.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...