poniedziałek, 19 września 2016

Rurki z kremem od Perfekcyjnej pani Domu:-)

Rurki z kremem z własnoręcznie robionym ciastem francuskim???
Jeszcze do niedawna wydawało mi się to niemożliwe do wykonania...


... ale Agnieszka z Gąska w Domu przekonała mnie,
że wykonanie ciasta francuskiego wcale nie jest takie trudne, 
ba jest wręcz banalnie proste i szybkie, a rurki są po prostu boskie w smaku 
i Wasza rodzinka Was za nie ozłoci:-)))
To jak się zabrać za wykonanie takiego ciasta???
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Zapraszam na rurki z kremem budyniowym:-)
Dla zainteresowanych, krem taki sam jak do karpatki:-)))
Ale można też je wypełnić bitą śmietaną:-))

Ktoś chętny???


Homemade tubes with cream prepared with homemade puff pastry???
I would say it's rather impossible for me to do, but Aga from Gaska w Domu
persuaded me to try and prepare them:-))) 
Well, I did as she said and I must say that it wasn't so difficult, quite the opposite in fact:-))
And the tubes are so delicious that your family will praise you for preparing them.
So how to start??? The recipe is HERE.
In the meantime come and enjoy my tubes:-)))
Who wants to try them?

The cream is the same as for eclairs, or you can use just whipped cream:-)
Whatever you want:-))
























Miłego poniedziałku:-))

Have a good Monday:-)))

16 komentarzy:

  1. Wyglądają smakowicie i na pewno są pyszne. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaręczam, że są wyśmienite i szybko znikają więc lepiej od razu przygotować podwójną porcję:-)))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  2. Ja chętna i to bardzo :) przy takich słodkościach i zdjęciach to człowiek nigdy nie schudnie:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam, oj tam:-))) A z czego Aniu Ty się chcesz odchudzać???
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  3. Pięknie, pysznie, kusząco i bardzo elegancko u Ciebie Anitko.
    Rurki pierwsza klasa i to z własnym ciastem francuskim. Jestem pod wrażeniem :)
    Uściski gorące.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto francuskie nie jest takie trudne do wykonania, wierz mi, sama myślałam podobnie ale Aga mnie przekonała, spróbowałam i stwierdzam, że jeśli mi się udało to nie ma takiej osoby by rurek nie upiekła!:-)))

      Usuń
  4. Ale mi narobiłaś chęci... :)
    U Ciebie jak zwykle bywa, jest ślicznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo i zachęcam do pieczenia:-)))

      Usuń
  5. Rewelacja, na pewno przepis wypróbuje!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wypróbuj Sylwio bo zapewniam, że Twoim chłopakom przypadną do gustu!!! Ale istnieje niebezpieczeństwo, że będą je ciągle chcieli zajadać:-)))

      Usuń
  6. I ja się skuszę na zrobienie domowych rurek. Zainspirowałyście Mnie z Agą:)Wyglądają po prostu pysznie!
    Udanego tygodnia Anitko:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Rurki oczywiście przepysznie wyglądają. Ja robię z kruchego ciasta. Zastawa Twoja przepiękna, taka elegancka.
    Pozdrawiam Cię Anitko serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaka piękna dekoracja stołu, ale masz tych ceramicznych perełek. Zachwycam się i zachwycam. A te rurki.... Z masą bydyniową na pewno są przepyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ależ kusisz kochana, rurki wyglądają smakowicie.jak się dorobię piekarnika to na pewno takie rurki zrobię, bo mnie zainspirowałaś :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...