Rurki z kremem z własnoręcznie robionym ciastem francuskim???
Jeszcze do niedawna wydawało mi się to niemożliwe do wykonania...
... ale Agnieszka z Gąska w Domu przekonała mnie,
że wykonanie ciasta francuskiego wcale nie jest takie trudne,
ba jest wręcz banalnie proste i szybkie, a rurki są po prostu boskie w smaku
i Wasza rodzinka Was za nie ozłoci:-)))
To jak się zabrać za wykonanie takiego ciasta???
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Zapraszam na rurki z kremem budyniowym:-)
Dla zainteresowanych, krem taki sam jak do karpatki:-)))
Ale można też je wypełnić bitą śmietaną:-))
Ktoś chętny???
Homemade tubes with cream prepared with homemade puff pastry???
I would say it's rather impossible for me to do, but Aga from Gaska w Domu
persuaded me to try and prepare them:-)))
Well, I did as she said and I must say that it wasn't so difficult, quite the opposite in fact:-))
And the tubes are so delicious that your family will praise you for preparing them.
So how to start??? The recipe is HERE.
In the meantime come and enjoy my tubes:-)))
Who wants to try them?
The cream is the same as for eclairs, or you can use just whipped cream:-)
Whatever you want:-))
Miłego poniedziałku:-))
Have a good Monday:-)))
Wyglądają smakowicie i na pewno są pyszne. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńZaręczam, że są wyśmienite i szybko znikają więc lepiej od razu przygotować podwójną porcję:-)))
UsuńPozdrawiam:-)))
Ja chętna i to bardzo :) przy takich słodkościach i zdjęciach to człowiek nigdy nie schudnie:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOj tam, oj tam:-))) A z czego Aniu Ty się chcesz odchudzać???
UsuńPozdrawiam:-)))
Pięknie, pysznie, kusząco i bardzo elegancko u Ciebie Anitko.
OdpowiedzUsuńRurki pierwsza klasa i to z własnym ciastem francuskim. Jestem pod wrażeniem :)
Uściski gorące.
Ciasto francuskie nie jest takie trudne do wykonania, wierz mi, sama myślałam podobnie ale Aga mnie przekonała, spróbowałam i stwierdzam, że jeśli mi się udało to nie ma takiej osoby by rurek nie upiekła!:-)))
UsuńAle mi narobiłaś chęci... :)
OdpowiedzUsuńU Ciebie jak zwykle bywa, jest ślicznie!
Dziękuję bardzo i zachęcam do pieczenia:-)))
UsuńBeautiful presentation.
OdpowiedzUsuńThank you very much:-)))
UsuńRewelacja, na pewno przepis wypróbuje!
OdpowiedzUsuńWypróbuj Sylwio bo zapewniam, że Twoim chłopakom przypadną do gustu!!! Ale istnieje niebezpieczeństwo, że będą je ciągle chcieli zajadać:-)))
UsuńI ja się skuszę na zrobienie domowych rurek. Zainspirowałyście Mnie z Agą:)Wyglądają po prostu pysznie!
OdpowiedzUsuńUdanego tygodnia Anitko:)
Rurki oczywiście przepysznie wyglądają. Ja robię z kruchego ciasta. Zastawa Twoja przepiękna, taka elegancka.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię Anitko serdecznie!
Jaka piękna dekoracja stołu, ale masz tych ceramicznych perełek. Zachwycam się i zachwycam. A te rurki.... Z masą bydyniową na pewno są przepyszne :-)
OdpowiedzUsuńAleż kusisz kochana, rurki wyglądają smakowicie.jak się dorobię piekarnika to na pewno takie rurki zrobię, bo mnie zainspirowałaś :-)
OdpowiedzUsuń