Ciasto można zrobić z przeróżnych warzyw,
zapewne większość z Was jadła ciasto marchewkowe, dyniowe lub buraczane
a co powiecie na to zielone cudo, czyli ciasto szpinakowe?
Mnie zafascynował właśnie ten piękny kolor ciasta i dlatego postanowiłam je wypróbować:-)
Szpinak w zasadzie daje tylko kolor i jest zupełnie niewyczuwalny:-)
Ale jeżeli Wasi domownicy nie lubią szpinaku,
lepiej im nie mówić z czego to cisto jest upieczone...
dopiero jak już pochłoną swoje porcje można im to powiedzieć:-)
A ich miny...bezcenne!!!
Przepis znalazłam TUTAJ
Zachęcam do wypróbowania - palce lizać:-)
You can bake a cake using different vegetables.
I'm sure you've tried a carrot cake, pumpkin cake or beetroot cake:-)
And what do you think of spinach cake?
I was enthralled with its green color and that is why I decided to bake it:-)
I assure you that spinach only gives the beautiful color and there's no spinach taste.
But if anyone in your household doesn't like spinach
better not to tell them what is it made of:-)
You can always tell them when they devour their slices...
and their facial expressions - priceless!!! Believe me:-)
HERE is the recipe:-)
I do recommend it to you:-)
Smacznego:-)
Enjoy:-)
Ciekawy widok:) i pewnie ciekawy smak:) a ta miętowa patera :) też mam taką :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUwielbiam to ciasto.Pokazywałam je z owocami granatu, chętnie spróbowałabym z malinami Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPiekłam i bardzo lubię. Jest bardzo reprezentacyjne i rewelacyjnie smakuje. Pięknie Anitko:):):)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam:)
ale piękne i niecodzienne ciasto, super!!
OdpowiedzUsuńGIVEAWAY / CANDY na blogu - ciepło zapraszam ;)
Wygląda zachwycająco i bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło!
Przymierzalam się do tego przepisu kilka razy, ale ta szklanka oleju w składzie mnie przeraża. :-) Niemniej ciasto wygląda po prostu obłędnie, nie da się koło niego przejść obojętnie.
OdpowiedzUsuńRobiłam :) jest pyszne i pięknie wygląda :)buziol Anitko :)Lidka
OdpowiedzUsuńRobiłam tylko raz to ciasto: http://voncologne.blogspot.de/search?q=le%C5%9Bny+mech
OdpowiedzUsuńKolor niesamowity i właśnie - lepiej nie mówić domownikom (gościom) przed konsumpcją z czego to ciasto jest, bo by nie zjedli, a tak.... uszy im się trzęsły jak wcinali! ;)
Ciasto wygląda pięknie, no i pewnie smakuje jeszcze lepiej, skoro jest bita śmietana, mascarpone i tyle pysznych owoców:)
OdpowiedzUsuńZjadłam bym, a że wkrótce są moje urodziny, to jest to idealny powód, żeby zabłysnąć zdolnościami kulinarnymi i go przygotować dla gości.
OdpowiedzUsuńJak zwykle jestem zachwycona wszystkimi dodatkami, które widzę na zdjęciu <3
Chyba skuszę się na to ciasto wygląda smakowicie.Śliczny wystrój. Pozdrawiam gorąco.
OdpowiedzUsuńTo ciasto widziałam właśnie na niedawno zakończonym jarmarku, który odbywał się na mojej dzielnicy. Nie odważyłam się jednak go kupić. Padło na sprawdzony sernik. Co prawda, to sprzedający mnie zniechęcił twierdząc, że ma ono wytrawny smak :-)
OdpowiedzUsuńU mnie już raczej wiedzą, z czego będzie tort, więc boję się, że niektórzy skosztują z wielką obawą. Na szczęście syn uwielbia szpinak (zajadamy się naleśnikami ze szpinakiem), więc w nim największa nadzieja ;-)
OdpowiedzUsuńAle Twoi domownicy mają dobrze mniam!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam to ciasto, robiłam je już kilka razy :-)
OdpowiedzUsuńJadłam i baaardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńPodobne miny miały dzieci w mojej szkole, kiedy podczas Święta Szkoły częstowałyśmy koktajlem ze szpinakiem :)) Pochłaniały kubek za kubkiem nieświadome z czego ;))
Pozdrawiam ciepło.
Zjadłabym! :)
OdpowiedzUsuńBardzo orzeźwiający widok, w sam raz na lato :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Mmmmmm, pycha, wygląda przepysznie!I ten stół pięknie zastawiony, cud miód i malina :-) Ściskam :-******
OdpowiedzUsuńSliczne apetyczne ciasto i apetyczny stol :) Ja pięke je czesto wiosna w wydaniu pokrzywowym - pokrzywa zamiast szpinaku, czesto tez w formie babki :) Bardzo lubię ...
OdpowiedzUsuń