czwartek, 20 lipca 2017

Mini biszkopciki i mój nowy Kitchen Aid:-)


Mam dla Was dzisiaj bardzo prosty i szybki przepis na domowe mini biszkopciki:-)
Dzieci je uwielbiają ponieważ są niezwykle lekkie tak więc trzeba się przygotować na to, 
że znikną w zastraszającym tempie 
dlatego lepiej robić je z podwójnej lub potrójnej ilości składników:-)

Mini Biszkopciki

Składniki:
Na jedną blachę ciastek około 12 sztuk
3 jajka
1/2 szkl. cukru
1 szkl. mąki
2 łyżeczki cukru waniliowego

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać. 
Gdy jajka będą dobrze ubite dodać mąkę i całość dobrze wymieszać łopatką.
Wyłożyć do wcześniej natłuszczonych foremek. 
Jeśli nie mamy odpowiednich foremek można łyżką wykładać placki na papierze do pieczenia.
Piec w 180 stopniach przez 10-15 minut:-)

Smacznego:-)


I have a great recipe for you today:-))
If your kids love sponge biscuits you must try it:-) 
It's very easy and fast and the biscuits are light so they disappear very fast. 
That is why I suggest you double or triple the ingredients:-)

Mini Sponge Biscuits

Ingrediends:
For more or less 12 biscuits
3 eggs
1/2 glass of sugar
1 glass of flour
2 teaspoons of vanilla sugar

Procedure:

Whip the eggs with sugar in a mixer.  Sieve flour. 
When eggs are well whipped add flour and mix it with a paddle.
Put the dough into greased baking moulds. 
If you don't have special moulds just put the dough on the baking paper using the spoon.
Bake in 180 degrees Celcius for 10-15 minutes:-)

Enjoy:-)












Muszę się Wam pochwalić moim nowym Kitchen Aid'em:-))
We wtorek dotarła do mnie paczka i w końcu uwierzyłam w swoją wygraną:-)
Jestem niezwykle szczęśliwa bo nigdy wcześniej nie wygrałam nic tak wartościowego.
Nowy Kiciuś ma kolor liliowy i jest cudowny.
Chrzest bojowy przeszedł na biszkopcikach:-)
Zastanawiałam się czy zostawić starego czy nowego i choć na Instagramie większość opowiedziała się za kremowym ja jednak postawiłam na kolor by nieco ożywić moją kuchnię:-)
Zwycięski deserek możecie zobaczyć TUTAJ.


I must tell you that on Tuesday I received my new Kitchen Aid 
which I won in a competition on Instagram and finally I believed that I was the winner:-))
I'm so happy because I have never won anything so valuable.
My new Kitchen Aid is purple or lilac according to the producer:-)
I love it:-))) The first cakes I prepared using it were mini sponge biscuits:-)
I was wondering if I should keep my cream old Kitchen Aid or this new lilac one?
On Instagram more girls went for the cream one, 
but I decided to leave the new one because I want to add some color to my kitchen:-)
The dessert that won the first prize is HERE if you want to have a look:-)






Miłego dnia:-))

Have a nice day:-))

13 komentarzy:

  1. Chyba skorzystam z Twojego przepisu,bo coś za mną chodzi dobrego:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Boski jest, ale Ci zazdroszczę :-) Mnie się marzy miętowy albo turkusowy. Muszę zacząć zbierać piątaki :-D Buziaki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dobry wybór, kolor jest obłędny. Zawsze będzie przypominał Ci o wygranej :)
    I dzięki za przepis, muszę tylko nabyć podobne foremki, bo biszkopty wyszły cudnie.
    Uściski.

    OdpowiedzUsuń
  4. thanks for your ideas ! i really like your web very much ! My website kinh cuong luc . i think it ( http://kinhcuongluchn.com/kinh-mau-op-bep) need repeaired like your web. tks for

    OdpowiedzUsuń
  5. Zazdroszczę takiej nagrody, która jest w pełni zasłużona :)
    Nic dziwnego, że powaliłaś ich na kolana.
    Gratuluję i aby dobrze Ci służył.
    Uściski.

    OdpowiedzUsuń
  6. Gratuluję.Wspaniałe kuchenne urządzenie. Niech Ci jak najlepiej o najdłużej służy.
    Biszkopciki prezentują się bardzo smakowicie. Myślę, że to również zasługa foremek ( szkoda, że ich nie pokazałaś).
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Super są. Już mnie na Instagramie skusiły i wiedziałam, że muszę przepis poznać. Da się je jakoś nadziać...? :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jeszcze raz gratulacje :) a za przepis na biszkopty dziękuję na pewno się przyda :)

    OdpowiedzUsuń
  9. czy mogę poprosić o temperaturę pieczenia biszkopcików i czas?? z góry dziękuję i pozdrawiam. Małgosia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj moje roztrzepanie 🙃spowodowało, że nie podałam tak istotnej kwestii: pieczemy je 10min w 180 stopniach.

      Usuń
  10. Kochana biszkopciki palce lizać, widać po obrazkach, a robota zazdraszczam, jest boski!!!Jeszcze raz gratuluję :-)))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...