środa, 12 lipca 2017

Sernik gotowany z malinami i jagodami:-)


Jakiś czas temu moja sąsiadka powiedziała mi o serniku gotowanym.
Nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałam.
Roma bardzo się tym sernikiem zachwycała twierdząc, że jest to najlepszy sernik jaki jadła.
Zaintrygowało mnie to bardzo, ale ponieważ ona przygotowuje go w Thermomixie
a ja tego sprzętu nie posiadam zaczęłam więc szukać innego przepisu.
I znalazłam go, a właściwie to moja teściowa wypatrzyła dla mnie ten przepis w jakiejś gazecie.
Przepis wypróbowałam i przepadłam!!!!
Rzeczywiście sernik jest przepyszny!!! Polecam!!!

Sernik gotowany

Składniki:
20 dag masła
1 szkl. cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1,5 kg serka homogenizowanego
5 dużych jajek
3 op. budyniu śmietankowego z cukrem
200 ml mleka
30 dag herbatników petit beurre
polewa czekoladowa

Wykonanie:
Masło roztopić z cukrami w dużym garnku. Dołóż serek i jajka. Podgrzewaj, cały czas mieszając.
Budynie wymieszaj z mlekiem, wlej do sera. Energicznie mieszaj do czasu, aż masa zgęstnieje. 
Blachę wyściel papierem do pieczenia. Na spodzie ułóż warstwę herbatników. Na nie wlej połowę masy serowej. Na masie ułóż kolejną warstwę herbatników. Wylej drugą część masy serowej. 
Przykryj ją warstwą herbatników. Schłodź sernik w lodówce (najlepiej całą noc).
Zimny sernik polej polewą czekoladową. Udekoruj.

Uwaga:-)
Ja sernik zrobiłam z połowy składników i dodałam jagody na pierwszą część masy serowej
a na wierzchu udekorowałam jagodami i malinami.
Sernik rozpływa się w ustach, moi goście spałaszowali go od razu!!!


Some time ago my neighbor told me about cooked cheesecake - not New York cheesecake!!!
I haven't heard of one before.
Roma (my neighbor) said that it was one of the best cheesecake she had ever had.
I was intrigued and started looking for a recipe because she prepared this cheesecake 
in Thermomix and I don't have this equipment. Luckily, I managed to find a nice recipe, 
in fact, it was my mother-in-law that found it in one of the magazines she reads. 
I tried to make it and I must say that it is the best cheesecake I've ever had. 
I do recommend it to you.

Cooked cheesecake

Ingredients:
20 dag of butter
1 glass of sugar
2 teaspoons of vanilla sugar
1,5 kg of fromage frais
5 big eggs
3 packets of cream pudding
200 ml of milk
30 dag petit beurre biscuits
chocolate frosting

Procedure:
Melt butter with sugar in a big pot. Add fromage frais and eggs. Heat up while mixing all the time.
Mix pudding with milk, pour into cheese pastry and mix it until the pastry gets thick.
Put some baking paper on a baking tray and put one layer of petit beurre biscuits. 
Pour half of the cheese pastry. Add another part of petit beurre biscuits and pour the cheese pastry.
Put petit beurre biscuits on top. Cool cheesecake in the fridge (the whole night).
Add some chocolate frosting on the cold cheesecake.
Decorate the way you want.

Attention:-)
I prepared the cheesecake using only half of the ingredients 
and I also added some blackberries and raspberries. 
It was simply mouth watering. My guests munched it all:-)))








Życzę smacznego:-))

Enjoy:-))

26 komentarzy:

  1. Świetne zdjęcia i ciekawy przepis :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo, a przepis polecam bo sernik jest pyszny:-)))

      Usuń
  2. Ciekawe, muszę wypróbować, bo jak już mówiłam, piec serników nie umiem ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że zasmakuje Twoim dzieciaczkom:-))) Ja również nie umiem piec serników więc ten jest jakby dla mnie stworzony:-))))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  3. Serniki uwielbiam, ten wygląda cudownie i pewnie tak smakuje, taki typowo letni;)

    OdpowiedzUsuń
  4. O rany - co się zobaczyło już się nie odobaczy!
    JA CHCĘ TAKI SERNIK!!!! :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie wypróbuj przepis:-))) Nie pożałujesz:-)))

      Usuń
  5. Chętnie wypróbuję. Wygląda bardzo apetycznie:)
    Pozdrowionka:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jest bardzo apetyczny:-)))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  6. Pomysł na wakacje! Sernik w środku lasu, zrobiony na kuchence gazowej - to będzie coś! Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że nie będzie problemu by go przygotować w środku lasu z dodatkiem owoców leśnych będzie idealnym deserkiem:-)))

      Usuń
  7. Świetnie się prezentuje i na pewno pyszny. Pozdrawiam :-).

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak zwykle kusisz :)
    Wygląda to obłędnie, a jakie piękne połączenie kolorystyczne.
    Cudo.
    Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  9. No no, teraz to już przepadłam! Przepis kuszący!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Więc go wypróbuj ... nie pożałujesz bo jest pyszny:-))))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  10. oo, intrygujące! Nigdy nie robiłam sernika gotowanego, ale zapisuję sobie i wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam bo jest po prostu pyszny:-)))

      Usuń
  11. Sernik wygląda zjawiskowo. Przepis zabieram i w najbliższym czasie robię serniczek.:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapewniam, że będzie smakował:-))))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  12. Wygląda pysznie! Od razu zgłodniałam :) :) Przepis dodany do ulubionych <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Serniczek gotowany mialam okazje juz jesc i byl pyszny. Przepisu nie znam wiec nie wiem czy ten sam. Ale napewno chciałabym spróbować zrobić to ciacho:-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Boszszszeee i jak tu być na diecie??? ;-P

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...