niedziela, 9 lipca 2017

Niedzielne śniadanko:-)


Zapraszam Was na pyszne niedzielne śniadanko:-)
Co dzisiaj serwuję?
Jajka zapiekane w szynce ze szczypiorkiem i boczkiem
oraz bagietkę zapiekaną z ziołami i serem.
Wszystko niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, a do tego jakie pyszne:-))

Jajka zapiekane w szynce:

Roztrzepać dwa jajka, dodać szczypiorek (gruby), ewentualnie pokrojony boczek,
wymieszać. Można też dodać paprykę czerwoną:-) 
Do wysmarowanych olejem form od mufinek włożyć szynkę,
wlać masę jajeczną i zapiekać 10-15 min w temp. 200 stopni.

Bagietka zapiekana z serem i ziołami:

Bagietkę porwać na małe kawałeczki, polać oliwą, posolić, popieprzyć,
dodać ulubione zioła i wymieszać rękoma. 
Całość posypać odrobiną startego, żółtego sera.
Zapiekać 10-15 min w temp. 200 stopni.
Bagietka jest bosko chrupiąca, po prostu niebo w gębie:-)

Smacznego:-))


I would like to invite you today for a delicious breakfast:-)
What am I serving today?
Eggs roasted with ham and bacon and baguette roasted with cheese and herbs.
Everything is mouth watering, very easy and fast in preparing.

Eggs roasted with ham:

Whisk two eggs, add some chives and bacon (if you wish), mix all ingredients.
You can add red pepper if you want. Muffin forms should be spread with oil. 
Put a slice of ham into the muffin form and pour egg pastry. 
Roast in an oven for 10-15 minutes in 200 degrees Celcius.

Baguette roasted with cheese and herbs:

Cut baguette into small pieces, add oil, salt, pepper and your favourite herbs.
Mix it all using your hands. Sprinkle with some cheese.
Roast in an oven for 10-15 minutes in 200 degrees Celsius.
Baguette is crunchy and it's so yummy:-)

Enjoy:-)










Miłej, słonecznej niedzieli Wam życzę:-))

Have a nice, sunny Sunday:-))

8 komentarzy:

  1. Muszę spróbować takie szynkowe cmakowitości. Pozdrawiam :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam bo są pyszne:-))))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  2. Apetyczna Niedziela była :)
    Podobne robie tylko z ulubionym szpinakiem lub cukinią jak na śniadanie ;) a wersja z kaszą bulgur to na obiad :-) syte i z zdrowe.
    Pozdrawiam Krysia
    PS. Nadmorskie ciepłe słoneczne pozdrowienia z Dziwnowa. Urlopuje się z rodzinką i dodatkowo ze złamanym palcem u nogi :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie wersja ani ze szpinakiem ani z cukinią nie przejdzie bo niestety Pan Mąż nie jada takich rzeczy:-(((( Ale wersję z kaszą muszę wypróbować, dziękuję za podpowiedź:-)))
      Przyjemności na urlopie życzę pomimo złamanego palca...choć pewnie kąpieli morskich nie spróbujesz:-((((
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  3. Ale to musi być dobre :) Już wreszcie mąż zainstalował piekarnik i mogę piec!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyyyycha :)
    Wygląda przepysznie.
    Mniam.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. wow, wyglada mega apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale mi narobiłaś ochotę na taką zapiekaną bagietkę..

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...