Zapraszam Was na pyszne niedzielne śniadanko:-)
Co dzisiaj serwuję?
Jajka zapiekane w szynce ze szczypiorkiem i boczkiem
oraz bagietkę zapiekaną z ziołami i serem.
Wszystko niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, a do tego jakie pyszne:-))
Jajka zapiekane w szynce:
Roztrzepać dwa jajka, dodać szczypiorek (gruby), ewentualnie pokrojony boczek,
wymieszać. Można też dodać paprykę czerwoną:-)
Do wysmarowanych olejem form od mufinek włożyć szynkę,
wlać masę jajeczną i zapiekać 10-15 min w temp. 200 stopni.
Bagietka zapiekana z serem i ziołami:
Bagietkę porwać na małe kawałeczki, polać oliwą, posolić, popieprzyć,
dodać ulubione zioła i wymieszać rękoma.
Całość posypać odrobiną startego, żółtego sera.
Zapiekać 10-15 min w temp. 200 stopni.
Bagietka jest bosko chrupiąca, po prostu niebo w gębie:-)
Smacznego:-))
I would like to invite you today for a delicious breakfast:-)
What am I serving today?
Eggs roasted with ham and bacon and baguette roasted with cheese and herbs.
Everything is mouth watering, very easy and fast in preparing.
Eggs roasted with ham:
Whisk two eggs, add some chives and bacon (if you wish), mix all ingredients.
You can add red pepper if you want. Muffin forms should be spread with oil.
Put a slice of ham into the muffin form and pour egg pastry.
Roast in an oven for 10-15 minutes in 200 degrees Celcius.
Baguette roasted with cheese and herbs:
Cut baguette into small pieces, add oil, salt, pepper and your favourite herbs.
Mix it all using your hands. Sprinkle with some cheese.
Roast in an oven for 10-15 minutes in 200 degrees Celsius.
Baguette is crunchy and it's so yummy:-)
Enjoy:-)
Miłej, słonecznej niedzieli Wam życzę:-))
Have a nice, sunny Sunday:-))
Muszę spróbować takie szynkowe cmakowitości. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńPolecam bo są pyszne:-))))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Apetyczna Niedziela była :)
OdpowiedzUsuńPodobne robie tylko z ulubionym szpinakiem lub cukinią jak na śniadanie ;) a wersja z kaszą bulgur to na obiad :-) syte i z zdrowe.
Pozdrawiam Krysia
PS. Nadmorskie ciepłe słoneczne pozdrowienia z Dziwnowa. Urlopuje się z rodzinką i dodatkowo ze złamanym palcem u nogi :(
U mnie wersja ani ze szpinakiem ani z cukinią nie przejdzie bo niestety Pan Mąż nie jada takich rzeczy:-(((( Ale wersję z kaszą muszę wypróbować, dziękuję za podpowiedź:-)))
UsuńPrzyjemności na urlopie życzę pomimo złamanego palca...choć pewnie kąpieli morskich nie spróbujesz:-((((
Pozdrawiam:-)))
Ale to musi być dobre :) Już wreszcie mąż zainstalował piekarnik i mogę piec!!!!!
OdpowiedzUsuńPyyyycha :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie.
Mniam.
Pozdrawiam serdecznie.
wow, wyglada mega apetycznie.
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś ochotę na taką zapiekaną bagietkę..
OdpowiedzUsuń