Mam dla Was dzisiaj bardzo prosty i szybki przepis na domowe mini biszkopciki:-)
Dzieci je uwielbiają ponieważ są niezwykle lekkie tak więc trzeba się przygotować na to,
że znikną w zastraszającym tempie
dlatego lepiej robić je z podwójnej lub potrójnej ilości składników:-)
Mini Biszkopciki
Składniki:
Na jedną blachę ciastek około 12 sztuk
3 jajka
1/2 szkl. cukru
1 szkl. mąki
2 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać.
Gdy jajka będą dobrze ubite dodać mąkę i całość dobrze wymieszać łopatką.
Wyłożyć do wcześniej natłuszczonych foremek.
Jeśli nie mamy odpowiednich foremek można łyżką wykładać placki na papierze do pieczenia.
Piec w 180 stopniach przez 10-15 minut:-)
Smacznego:-)
I have a great recipe for you today:-))
If your kids love sponge biscuits you must try it:-)
It's very easy and fast and the biscuits are light so they disappear very fast.
That is why I suggest you double or triple the ingredients:-)
Mini Sponge Biscuits
Ingrediends:
For more or less 12 biscuits
3 eggs
1/2 glass of sugar
1 glass of flour
2 teaspoons of vanilla sugar
Procedure:
Whip the eggs with sugar in a mixer. Sieve flour.
When eggs are well whipped add flour and mix it with a paddle.
Put the dough into greased baking moulds.
If you don't have special moulds just put the dough on the baking paper using the spoon.
Bake in 180 degrees Celcius for 10-15 minutes:-)
Enjoy:-)
Muszę się Wam pochwalić moim nowym Kitchen Aid'em:-))
We wtorek dotarła do mnie paczka i w końcu uwierzyłam w swoją wygraną:-)
Jestem niezwykle szczęśliwa bo nigdy wcześniej nie wygrałam nic tak wartościowego.
Nowy Kiciuś ma kolor liliowy i jest cudowny.
Chrzest bojowy przeszedł na biszkopcikach:-)
Zastanawiałam się czy zostawić starego czy nowego i choć na Instagramie większość opowiedziała się za kremowym ja jednak postawiłam na kolor by nieco ożywić moją kuchnię:-)
Zwycięski deserek możecie zobaczyć TUTAJ.
Zwycięski deserek możecie zobaczyć TUTAJ.
I must tell you that on Tuesday I received my new Kitchen Aid
which I won in a competition on Instagram and finally I believed that I was the winner:-))
I'm so happy because I have never won anything so valuable.
My new Kitchen Aid is purple or lilac according to the producer:-)
I love it:-))) The first cakes I prepared using it were mini sponge biscuits:-)
I was wondering if I should keep my cream old Kitchen Aid or this new lilac one?
On Instagram more girls went for the cream one,
but I decided to leave the new one because I want to add some color to my kitchen:-)
The dessert that won the first prize is HERE if you want to have a look:-)
Miłego dnia:-))
Have a nice day:-))
Chyba skorzystam z Twojego przepisu,bo coś za mną chodzi dobrego:))
OdpowiedzUsuńBoski jest, ale Ci zazdroszczę :-) Mnie się marzy miętowy albo turkusowy. Muszę zacząć zbierać piątaki :-D Buziaki!
OdpowiedzUsuńBardzo dobry wybór, kolor jest obłędny. Zawsze będzie przypominał Ci o wygranej :)
OdpowiedzUsuńI dzięki za przepis, muszę tylko nabyć podobne foremki, bo biszkopty wyszły cudnie.
Uściski.
thanks for your ideas ! i really like your web very much ! My website kinh cuong luc . i think it ( http://kinhcuongluchn.com/kinh-mau-op-bep) need repeaired like your web. tks for
OdpowiedzUsuńZazdroszczę takiej nagrody, która jest w pełni zasłużona :)
OdpowiedzUsuńNic dziwnego, że powaliłaś ich na kolana.
Gratuluję i aby dobrze Ci służył.
Uściski.
Smakowicie to wyglada!
OdpowiedzUsuńGratuluję.Wspaniałe kuchenne urządzenie. Niech Ci jak najlepiej o najdłużej służy.
OdpowiedzUsuńBiszkopciki prezentują się bardzo smakowicie. Myślę, że to również zasługa foremek ( szkoda, że ich nie pokazałaś).
Pozdrawiam serdecznie.
Super są. Już mnie na Instagramie skusiły i wiedziałam, że muszę przepis poznać. Da się je jakoś nadziać...? :D
OdpowiedzUsuńJeszcze raz gratulacje :) a za przepis na biszkopty dziękuję na pewno się przyda :)
OdpowiedzUsuńczy mogę poprosić o temperaturę pieczenia biszkopcików i czas?? z góry dziękuję i pozdrawiam. Małgosia
OdpowiedzUsuńOj moje roztrzepanie 🙃spowodowało, że nie podałam tak istotnej kwestii: pieczemy je 10min w 180 stopniach.
UsuńKochana biszkopciki palce lizać, widać po obrazkach, a robota zazdraszczam, jest boski!!!Jeszcze raz gratuluję :-)))
OdpowiedzUsuńjuż wiem co upiekę w weekend :-)
OdpowiedzUsuń