W weekend koniecznie trzeba przygotować swoim łasuchom coś pysznego:-)
Jeśli nie macie pomysłu co zrobić w ten weekend
co powiecie na nieziemsko słodki deser karmelowy?
Wiem, wiem, że ma milion kalorii i nie wiadomo czego tam jeszcze,
ale przecież nie jemy go codziennie więc od święta można zaszaleć.
Caramel Love
Składniki:
1 op ryżu prażonego
2 op cukierków Soft Caramels od Werther's Original
1 budyń waniliowy
500 ml mleka
banan
mus czekoladowy
bita śmietana
Wykonanie:
1 op ryżu prażonego
2 op cukierków Soft Caramels od Werther's Original
1 budyń waniliowy
500 ml mleka
banan
mus czekoladowy
bita śmietana
Wykonanie:
Do słoiczków wrzuciłam ryż prażony.
Na ryż wylewamy ugotowany i przestudzony budyń.
Kolejna warstwa to rozpuszczone z łyżką masła
cukierki Soft Caramels od Werther's Original.
Na karmel wyłożyłam troszkę banana, którego przykryłam musem czekoladowym,
przepis znajdziecie TUTAJ.
Na koniec bita śmietana i trochę słodkości do dekoracji:-)
Raj dla podniebienia:-))
Spróbujcie:-))
Spróbujcie:-))
It's weekend so our gourmands should have something delicious:-)
If you don't have any ideas, let me help you:-)
Here is a sweet Caramel Love dessert.
I know, it's calorific, but you don't eat it everyday
so it's no harm to serve it once in a while.
so it's no harm to serve it once in a while.
Caramel Love
Ingredients:
1 packet of puffed rice
2 packets of Werther's Original Soft Caramels candies
1 vanilla pudding
500 ml milk
banana
some chocolate mousse
some whipped cream
Procedures:
Put some puffed rice at the bottom of the jars,
then pour some vanilla pudding. The next layer is melted caramel
(I melted Werther's Original Soft Caramels candies with a spoon of butter),
then I put some bananas and a chocolate mousse (the recipe is HERE)
The last layer is some whipped cream.
I decorated desserts with a few candies and sweets.
It tastes heavenly:-)
Try it:-)
Put some puffed rice at the bottom of the jars,
then pour some vanilla pudding. The next layer is melted caramel
(I melted Werther's Original Soft Caramels candies with a spoon of butter),
then I put some bananas and a chocolate mousse (the recipe is HERE)
The last layer is some whipped cream.
I decorated desserts with a few candies and sweets.
It tastes heavenly:-)
Try it:-)
A Borysek jak zwykle pilnuje deserków
co by nikt niepowołany się nimi nie zainteresował:-)
co by nikt niepowołany się nimi nie zainteresował:-)
Boris looks after the desserts as always so no-one devours them:-)
Słonecznego weekendu Wam życzę:-))
Have a sunny weekend:-)))
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńOj tak, deserki były pyszne:-)))
Usuń...to muszę zrobić! Wygląda obłędnie!!!!!!! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie, nie jest to trudne, a są smaczne szczególnie dla tych co uwielbiają karmel:-)))
UsuńThis dessert is SO beautiful I don't know if I could eat it! Ha! However, I think I would get over it and devour it in a heartbeat. I can always make another batch another day. ;)
OdpowiedzUsuńYeah, you're right I couldn't eat it all:-) But young boys didn't have any problem with munching the desserts and I had to prepare another batch the next day:-))
UsuńGreetings:-)))
O rany jak to wygląda - fantastycznie! :)
OdpowiedzUsuńJadłabym.
Na pewno taki mały słoiczek nie zaszkodziłby mi ;)
Też tak myślę, jeden słoiczek od razu w boczki nie pójdzie:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
I'm loving this recipe! I can't wait to try making it!
OdpowiedzUsuńThanks for linking up at The Pretty Pintastic Party! We will be featuring your post this weekend, so stop by, grab a featured badge, and link up some more awesome posts!
Thank you very much for featuring my post:-))
UsuńGreetings:-)))
Przepięknie, przesmacznie, gratulacje !!!!!
OdpowiedzUsuńPyyyyyszności!!!!Deserki wyglądają obłędnie :-))))
OdpowiedzUsuń