piątek, 2 czerwca 2017

Caramel Love:-)


W weekend koniecznie trzeba przygotować swoim łasuchom coś pysznego:-)
Jeśli nie macie pomysłu co zrobić w ten weekend 
co powiecie na nieziemsko słodki deser karmelowy?
Wiem, wiem, że ma milion kalorii i nie wiadomo czego tam jeszcze,
ale przecież nie jemy go codziennie więc od święta można zaszaleć.

Caramel Love

Składniki:
1 op ryżu prażonego
 2 op cukierków Soft Caramels od Werther's Original
1 budyń waniliowy
500 ml mleka
banan
mus czekoladowy
bita śmietana

Wykonanie:
Do słoiczków wrzuciłam ryż prażony.
Na ryż wylewamy ugotowany i przestudzony budyń.
Kolejna warstwa to rozpuszczone z łyżką masła 
cukierki Soft Caramels od Werther's Original.
Na karmel wyłożyłam troszkę banana, którego przykryłam musem czekoladowym,
przepis znajdziecie TUTAJ.
Na koniec bita śmietana i trochę słodkości do dekoracji:-)

Raj dla podniebienia:-))
Spróbujcie:-))


It's weekend so our gourmands should have something delicious:-)
If you don't have any ideas, let me help you:-)
Here is a sweet Caramel Love dessert.
I know, it's calorific, but you don't eat it everyday
so it's no harm to serve it once in a while.

Caramel Love

Ingredients:
1 packet of puffed rice
 2 packets of Werther's Original Soft Caramels candies
1 vanilla pudding
500 ml milk
banana
some chocolate mousse
some whipped cream

Procedures:
Put some puffed rice at the bottom of the jars,
then pour some vanilla pudding. The next layer is melted caramel
(I melted Werther's Original Soft Caramels candies with a spoon of butter),
then I put some bananas and a chocolate mousse (the recipe is HERE)
The last layer is some whipped cream.
I decorated desserts with a few candies and sweets.

It tastes heavenly:-)
Try it:-)




























A Borysek jak zwykle pilnuje deserków
co by nikt niepowołany się nimi nie zainteresował:-)


Boris looks after the desserts as always so no-one devours them:-)








Słonecznego weekendu Wam życzę:-))

Have a sunny weekend:-)))

11 komentarzy:

  1. ...to muszę zrobić! Wygląda obłędnie!!!!!!! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie, nie jest to trudne, a są smaczne szczególnie dla tych co uwielbiają karmel:-)))

      Usuń
  2. This dessert is SO beautiful I don't know if I could eat it! Ha! However, I think I would get over it and devour it in a heartbeat. I can always make another batch another day. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Yeah, you're right I couldn't eat it all:-) But young boys didn't have any problem with munching the desserts and I had to prepare another batch the next day:-))
      Greetings:-)))

      Usuń
  3. O rany jak to wygląda - fantastycznie! :)
    Jadłabym.
    Na pewno taki mały słoiczek nie zaszkodziłby mi ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też tak myślę, jeden słoiczek od razu w boczki nie pójdzie:-)))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  4. I'm loving this recipe! I can't wait to try making it!
    Thanks for linking up at The Pretty Pintastic Party! We will be featuring your post this weekend, so stop by, grab a featured badge, and link up some more awesome posts!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thank you very much for featuring my post:-))
      Greetings:-)))

      Usuń
  5. Przepięknie, przesmacznie, gratulacje !!!!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...