Chałka to dla mnie smak dzieciństwa,
a tak naprawdę wywodzi się z tradycji żydowskiej gdzie jest wypiekana
na szabat i z okazji świąt.
Jest przepyszna nawet sama z masełkiem.
Nie potrzebujecie do niej zbyt wiele dodatków sama w sobie jest pyszna.
Przepis jest TUTAJ.
Another homemade bread which is often served in my home is challah.
It's my taste of childhood.
Did you know that its origin is in Jewish tradition.
Jewish people bake it especially for sabbath.
I love it, even if it is served only with butter.
You don't need much additions to it because it's simply delightful.
The recipe is HERE.
Dziękuję za odwiedziny:-)
Thank you for stopping by:-)
Chałka wygląda bardzo apetycznie, oj kusisz... Pozdrawiam milutko.
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda.Ostatnio jadłam chałkę. Uwielbiam. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńZawsze kusisz :)
OdpowiedzUsuń