niedziela, 9 lipca 2017

Niedzielne śniadanko:-)


Zapraszam Was na pyszne niedzielne śniadanko:-)
Co dzisiaj serwuję?
Jajka zapiekane w szynce ze szczypiorkiem i boczkiem
oraz bagietkę zapiekaną z ziołami i serem.
Wszystko niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, a do tego jakie pyszne:-))

Jajka zapiekane w szynce:

Roztrzepać dwa jajka, dodać szczypiorek (gruby), ewentualnie pokrojony boczek,
wymieszać. Można też dodać paprykę czerwoną:-) 
Do wysmarowanych olejem form od mufinek włożyć szynkę,
wlać masę jajeczną i zapiekać 10-15 min w temp. 200 stopni.

Bagietka zapiekana z serem i ziołami:

Bagietkę porwać na małe kawałeczki, polać oliwą, posolić, popieprzyć,
dodać ulubione zioła i wymieszać rękoma. 
Całość posypać odrobiną startego, żółtego sera.
Zapiekać 10-15 min w temp. 200 stopni.
Bagietka jest bosko chrupiąca, po prostu niebo w gębie:-)

Smacznego:-))


I would like to invite you today for a delicious breakfast:-)
What am I serving today?
Eggs roasted with ham and bacon and baguette roasted with cheese and herbs.
Everything is mouth watering, very easy and fast in preparing.

Eggs roasted with ham:

Whisk two eggs, add some chives and bacon (if you wish), mix all ingredients.
You can add red pepper if you want. Muffin forms should be spread with oil. 
Put a slice of ham into the muffin form and pour egg pastry. 
Roast in an oven for 10-15 minutes in 200 degrees Celcius.

Baguette roasted with cheese and herbs:

Cut baguette into small pieces, add oil, salt, pepper and your favourite herbs.
Mix it all using your hands. Sprinkle with some cheese.
Roast in an oven for 10-15 minutes in 200 degrees Celsius.
Baguette is crunchy and it's so yummy:-)

Enjoy:-)










Miłej, słonecznej niedzieli Wam życzę:-))

Have a nice, sunny Sunday:-))

8 komentarzy:

  1. Muszę spróbować takie szynkowe cmakowitości. Pozdrawiam :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam bo są pyszne:-))))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  2. Apetyczna Niedziela była :)
    Podobne robie tylko z ulubionym szpinakiem lub cukinią jak na śniadanie ;) a wersja z kaszą bulgur to na obiad :-) syte i z zdrowe.
    Pozdrawiam Krysia
    PS. Nadmorskie ciepłe słoneczne pozdrowienia z Dziwnowa. Urlopuje się z rodzinką i dodatkowo ze złamanym palcem u nogi :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie wersja ani ze szpinakiem ani z cukinią nie przejdzie bo niestety Pan Mąż nie jada takich rzeczy:-(((( Ale wersję z kaszą muszę wypróbować, dziękuję za podpowiedź:-)))
      Przyjemności na urlopie życzę pomimo złamanego palca...choć pewnie kąpieli morskich nie spróbujesz:-((((
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń
  3. Ale to musi być dobre :) Już wreszcie mąż zainstalował piekarnik i mogę piec!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyyyycha :)
    Wygląda przepysznie.
    Mniam.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale mi narobiłaś ochotę na taką zapiekaną bagietkę..

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...