Piękny dzień dziś mamy: Dzień Matki:-))
Miłość matki jest najbardziej bezinteresowną miłością.
Mama dla swoich dzieci jest gotowa zrobić wszystko i nic nie jest w stanie stanąć na jej drodze.
Dla mnie ten dzień to jeden z najtrudniejszych dni w roku.
Kolejny raz zdaję sobie sprawę z tego, że nigdy w życiu nikt do mnie nie powie: MAMO.
Jeżeli macie to szczęście i słyszycie to słowo codziennie (nawet w nadmiarze, tak, że macie dość) -
cieszcie się tym bo nie macie pojęcia jakie szczęście Was w życiu spotkało.
A dla mojej mamy i wszystkich mam mam coś słodkiego by ten dzień był jeszcze piękniejszy.
Tarta serowa:-)
przepis pochodzi od Sylwii z @obiaddlataty
Składniki:
Ciasto kruche:
200 g mąki
100 g masła zimnego
1 jajko
cukier wanilinowy
szczypta soli
Krem:
300 g twarogu
250 g mascarpone
4 łyżki cukru pudru
1 żółtko
dowolne owoce
Wykonanie:
Ciasto:
Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny. Wykleić formę ciastem
i ponakłuwać widelcem. Piec 180 stopni ok. 20 min
Krem:
Wszystko zmiksować i wyłożyć na ostudzone ciasto.
Na wierzch kładziemy maliny, borówki, truskawki. Co tylko mamy pod ręką.
Ciasto wkładamy do lodówki na chwilkę żeby się schłodziło.
We have a great day today: Mother's Day:-))
Mother's love is the most unconditional love.
Mother will do anything for her children and nothing will stop her.
For me, it's one of the most difficult days in the year.
It reminds me of the fact that no-one will ever say MUM to me.
If you are lucky enough to hear it everyday (even if you are fed up with it)
cherish every single moment because you are the luckiest person in the world.
For my mum and for every mum I have this sweet recipe to make their days even better.
If you are lucky enough to hear it everyday (even if you are fed up with it)
cherish every single moment because you are the luckiest person in the world.
For my mum and for every mum I have this sweet recipe to make their days even better.
Cheese Tart:-)
this recipe is by Sylwia @obiaddlataty
Ingredients:
Shortcrust:
200 g of flour
100 g cold butter
1 egg
vanilla sugar
a pinch of salt
Cream:
300 g curd cheese
250 g mascarpone
4 spoons of powder sugar
1 yolk
fruit of your choice
Procedure:
Shortcrust:
Knead the cake and chill for half an hour.
Then press the dough into the corners of the tin using your fingers.
Fill the pastry case with a round baking paper and add baking beans to weigh it down.
Bake for 20 minutes in 180 C.
Cream:
Mix all ingredients and put it on the rolled cake.
Add some fruit: raspberries, whortleberries or strawberries, whatever you have.
Chill for a while.
Takiego miałam obserwatora jak robiłam te zdjęcia:-)
I had such a nice spectator while I was taking these pictures:-)
Dziękuję za wizytę:-)))
Thank you for stopping by:-)))
Ja też nie dostanę nigdy prezentu z okazji Dnia Matki. Jedynie mogę się cieszyć że mam jeszcze mamę. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńZdaję sobie sprawę z tego, że nie jestem jedna borykająca się z problemem bezpłodności. Jest nas niestety coraz więcej:-(((
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Hello Mrs,
OdpowiedzUsuńI have been watching you for a long time and yet, knowing the language, I do not know what your name is. I apologize!
I like what you do is colorful! Wonderful ideas for any occasion!
It is light, nature, very sweet in your pictures, which gives a good, general feeling!
I will hug you warmly, Mia
Well, I'm sorry, I do not always use my name here, maybe I should change it.
UsuńMy name is Anita. Nice to meet you:-)))
I'm glad you like my pictures and my arrangements:-)) Thank you very much for such nice words and for stopping by:-)
Love:-)))
Tarta marzenie...Mmmmmmmm!!!!! ;-)
OdpowiedzUsuń