Zupełnie przez przypadek wpadła mi w ręce kolejna książka kucharska
Lawendowy Dom, blogerki Beaty Lipov.
Książka jest podzielona na cztery pory roku
i oprócz szybkich i łatwych przepisów zawiera również cudowne zdjęcia.
W zasadzie to te zdjęcia przekonały mnie do zakupu książki.
Ostatnio najlepszą formą relaksu jest dla mnie wypoczynek na ulubionym fotelu
z filiżanką herbaty i książką kucharską w dłoni.
Nic mnie tak nie odpręża jak oglądanie kulinarnych zdjęć!
Ponieważ mamy maj to i czas szparagów.
Tak więc polecam Wam serdecznie super łatwy,
a przy tym jakże efektowny przepis Beaty Lipov na szparagi w szlafroczkach.
Powiem tak, mój mąż nie znosi szparagów...
ale w tym wydaniu nawet on się na nie skusił!
Przepis znajdziecie TU.
A gdybyście chcieli zaopatrzyć się w książkę to zajrzyjcie TU.
Ja swoją książkę kupiłam w Rossmannie, po bardzo okazyjnej cenie.
Zapraszam do degustacji:-)
By accident I found this great cookery book Lavender House
written by a great blogger Beata Lipov.
The book is divided into four seasons
and you will find there not only delicious and easy recipes but also fantastic pictures.
Those pictures were the trigger to buy this book.
The best form of relax for me is just sitting in my favourite armchair,
drinking tea, browsing the cookery book and looking at beautiful pictures.
Nothing is as relaxing as this!
Since there's May it's time for asparagus!
I do recommend you this easy recipe from Beata's book
for asparagus in puff pastry.
My husband hates asparagus but he munch his way through this dish.
You will find the recipe HERE.
And you can buy the book HERE.
And now just help yourself:-)
Miłego weekendu wszystkim życzę,
ja niestety znowu na uczelni:-(
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie komentarze:-)
Have a nice weekend,
I have another weekend at the university:-(
Greetings to all nice visitors and thanks for all your comments:-)
I jeszcze mało brakowało bym zapomniała,
że przecież czekacie na wyniki Rurkowego Mini Candy:-)
Nie przedłużając dłużej...
foremki do rurek wędrują do
BABAGI:-)
Gratuluję serdecznie i dziękuję za udział w zabawie:-)
że przecież czekacie na wyniki Rurkowego Mini Candy:-)
Nie przedłużając dłużej...
foremki do rurek wędrują do
BABAGI:-)
Gratuluję serdecznie i dziękuję za udział w zabawie:-)
A ja się zastanawiałam co zrobić ze szparagów:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że pomogłam rozwiązać problem:-)
UsuńPozdrawiam:-)
Wyglądają jak rurka z kremem:) Szparagi bardzo lubi i chętnie wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńPrzepis świetny więc polecam gorąco:-)
UsuńI idealny na imprezę:-)
Pozdrawiam:-)
Dziękuję serdecznie.... Przyznam, że tp mój pierwszy raz, jeszcze nigdy nie brałam udziału w takiej zabawie..
OdpowiedzUsuńA szparagi też przygotuję, wyglądają pysznie...
Pozdrawiam
Babaga
Napisałam do Ciebie maila z prośba o adres. Mam nadzieję, że dotarł do Ciebie.
UsuńSzparagi polecam:-)
Pozdrawiam:-)
Świetny pomysł na szparagi, z takim ich podaniem jeszcze się nie spotkałam :)
OdpowiedzUsuńKsiążka super, chętnie ją sprowadzę do swojej kucharskiej kolekcji. Dzięki za podpowiedź :)
Przepis wypróbuj bo naprawdę warto:-)
UsuńA jeśli zbierasz kucharskie książki ta też Ci się spodoba:-)
Pozdrawiam:-)
Ale smacznie to wygląda ;-) Mniam, mniam...
OdpowiedzUsuńNie tylko smacznie wygląda, ale i smakuje:-)
UsuńPozdrawiam:-)