Uwielbiam sernik na zimno.
A w połączeniu z truskawkami...to raj dla podniebienia.
A ten sernik robi się błyskawicznie.
I można go też przygotować w szklanych pucharkach,
myślę, że będzie się prezentował równie dobrze.
Potrzebujesz:
1 opakowanie serka mascarpone
1 opakowanie serka homogenizowanego
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
1 paczka cukru waniliowego
1 paczka podłużnych biszkoptów
3 łyżeczki żelatyny
1 kubek kawy rozpuszczalnej
truskawki (im więcej tym lepiej) lub inne owoce
Wykonanie:
Biszkopty moczymy w kawie (tak jak do tiramisu)
i układamy na spodzie naczynia lub pucharków
(tu możemy się pokusić o warstwy).
Jogurt i serki mieszamy z cukrem waniliowym,
na końcu dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i mieszamy.
(3 łyżeczki żelatyny + 1 łyżka zimnej wody,
zamieszać, odczekać 2 minuty + 3 łyżki gorącej wody, zamieszać)
Masą przykrywamy biszkopty i
wstawiamy do lodówki na 30 minut,
owoce kładziemy na wierzch i gotowe.
Pychota:-)
I love no-bake cheesecake.
And if you serve it with strawberries it's really mouth watering.
And this one is really easy and fast to prepare.
You can also serve it in the glass cups.
Ingredients:
1 mascarpone cheese
1 homogenized cheese
1 natural yoghurt
1 vanilla sugar
1 packet of sponge fingers
3 teaspoons of gelatin
1 cup of coffee
and some strawberries or blueberries
How to make it:
Soak sponge fingers in coffee and put them at the bottom of your bowl.
Beat cheese and yoghurt with vanilla sugar.
Then add gelatin
(3 teaspoons of gelatin +1 spoon of cold water, mix it,
wait for 2 minutes, add 3 spoons of hot water and mix it)
Spread onto sponge fingers.
Put into the fridge for 30 minutes
then add strawberries or bluberries.
Enjoy:-)
I wersja w pucharkach z jagodami i truskawkami
And here it is served in the glass cups with strawberries and blueberries
Feathered Nest Friday
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz