Co robicie dzisiaj na obiad?
U mnie będzie pyszna zupa krem ze szparagów:-)
Muszę Wam powiedzieć, że nie przepadam za zupami w formie kremów,
ale ta mi wyjątkowo smakuje.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku i jest naprawdę godny polecenia.
A Wy lubicie zupy kremy?
Z czego je robicie?
Może się w końcu do nich przekonam? Kto wiem:-)
What do you have for lunch today?
I'm making cream soup with white asparagus:-)
I must tell you that I'm not a big fan of cream soups but this one is different
because I really like it.
The recipe is from Kwestia Smaku and it's really worth recommending.
Do you like cream soups?
What do you make cream soups with? Can you give me any tips?
Maybe I will finally come around to cream soups.
Dobrego dnia Wam życzę:-))
Have a good day:-))
Zupka w tym światłocieniu wygląda rewelacyjnie. Lubię szparagi i lubię zupy kremy, polecam selerowo - gruszkową z odrobiną sera pleśniowego:) Mniam:) Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńWow, selerowo-gruszkowa to chyba wyższa szkoła jazdy, nie wiem czy będę potrafiła taką zrobić, ale poszukam przepisu:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
Żadna wyższa szkoła, zasada jest jak przy każdym kremie. Pokrojonego w kostkę selera dusimy przez chwilę na oleju, zalewamy wodą, gotujemy, później dodajemy pokrojoną gruszkę, gotujemy do miękkości, blendujemy, przyprawiamy, możemy dodać trochę kwaśnej śmietany lub do gorącej dodać kawałeczki sera pleśniowego. Prawda, że proste? Pozdrawiam:)
UsuńRzeczywiście proste:-)) Dzięki za przepis, muszę spróbować bo jestem bardzo ciekawa tego smakowego połączenia:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
Przepyszne jedzenie, wygląda też cudnie. Namawiam Cię na krem z porów, który stał się moim popisowym daniem, do tego zawijane paluchy z ciasta francuskiego z szynką szwarcwaldzka. Muszę sprawdzić Twój przepis, bo do tej pory szparagowe kremy wychodziły nieszczególnie.
OdpowiedzUsuńPzdrowienia przesyłam.:))
Dużo słyszałam o kremie z porów, ale nigdy nie robiłam. Masz jakiś swój sprawdzony przepis?
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
Dusisz ze dwa pory z cebulką, zalewasz odrobina wywaru, dodajesz dwa serki kremowe trójkątne, przyprawy jakie lubisz i zjadasz z wielką przyjemnością i z kleksem mascarpone.
UsuńPozdrawiam.:)
Na pewno smaczna szczególnie że krem bo lubię. Robiłam kremy z cukinii, brokuła.Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńJa dopiero niedawno się do kremów przekonałam:-) O kremie z brokuła słyszałam, ale z cukinii to kolejna nowość dla mnie:-)
Usuń