sobota, 21 kwietnia 2018

Pyszne, zdrowe śniadanko:-)


W weekend many zawsze więcej czasu i możemy sobie pozwolić 
na bardziej wymyślne posiłki, a potem je celebrować w gronie najbliższych.
Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na jutrzejsze śniadanko
to mam dla Was pyszną i zdrową propozycję.

Truskawkowe Love:-)

Składniki:
jogurt naturalny
truskawki
płatki kukurydziane
rodzynki

Przygotowanie:
Układać warstwowo w szklance: jogurt, płatki, truskawki 
i ponownie jogurt, płatki, truskawki.
Posypać rodzynkami:-)
Może to też być propozycja na lekki deser:-)


At the weekends we always have more time to prepare our meals 
and to celebrate them with our family:-)
If you still don't have any ideas for tomorrow's breakfast,
I have a healthy and delicious option for you:-)

Strawberry Love:-)

Ingredients:
plain yoghurt
strawberries
cornflakes
raisins

Procedure:
Take a glass and put some yoghurt, then cornflakes and strawberries 
and again: some yoghurt, cornflakes and strawberries. Finally, add raisins.
It can also be a kind of light dessert:-)












Pięknej niedzieli Wam życzę i dziękuję za wizytę:-))

Have a great Sunday, and thanks for stopping by:-))

8 komentarzy:

  1. Cudnie wyglądające, pyszne i zdrowe śniadanko :D Uwielbiam i często robię podobną wersję, tylko ja nie z płatkami, a z domową granolą, której zawsze mam pełen słój :D Ale następnym razem spróbuję Twoją wersję z płatkami :D
    Ściskam serdecznie, Agness <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja osobiście nie przepadam za granolą, tak więc ograniczam się do płatków. Można też zamiast płatków wykorzystać musli. Wszystko zależy od naszych gustów:-)
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  2. Wow, wygląda przepysznie, a zdjęcia rewelacyjne!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo:-))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  3. Galeria do zjedzenia . Fotki cudne.
    .....z 4 produktów wybieram 2 jogurt naturalny i truskawki ;) ja rodzynki zamieniam na śliwki suszone lub morele suszone bez siarki :-)) a zamiast płatków wybieram otręby lub płatki górskie. Koniecznie do tego typu deserów dokładamy zdrowe tłuszcze jak orzechy, pestki dyni lub słonecznik i awokado :)
    ......każdy przepis jest inspiracją a dobra zamiana i wybór produktów zdrowszych wychodzi na zdrowie :)

    Pozdrawiam Krysia i życzę udanego wypoczynku w weekend Majowy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co kto lubi i może:-))) Ja również często zmieniam płatki kukurydziane na owsiane lub musli, ale ja niestety nie przepadam za orzechami więc nie lubię ich dodawać do deserów. Nawet jeśli wiem, ze są zdrowe to jakoś nie mogę się przemóc:-(
      Pozdrawiam serdecznie i udanej majówki:-)))

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...