Jeśli nie macie pomysłu na obiad, przybywam z odsieczą:-)))
Mam dla Was dzisiaj przepis na pyszną domową pizzę z łososiem:-))
Wydawałoby się, że pizza i łosoś do siebie nie pasują, ale bardzo mile zaskoczyło mnie
to połączenie smaków:-) W zeszły piątek naszło mnie na pizzę, ale musiałam zastąpić
czymś szynkę i wpadłam na to by zamiast niej dodać łososia. Smak końcowy - fantastyczny:-)
Całą kompozycję uzupełniłam pieczarkami i mozzarellą:-)
to połączenie smaków:-) W zeszły piątek naszło mnie na pizzę, ale musiałam zastąpić
czymś szynkę i wpadłam na to by zamiast niej dodać łososia. Smak końcowy - fantastyczny:-)
Całą kompozycję uzupełniłam pieczarkami i mozzarellą:-)
Pyszności:-))) Przepis na ciasto do pizzy mam od Agi:-)
Z przepisu zrobicie dwie pizzy, by zrobić jedną pizzę użyłam połowy składników.
Ciasto na pizzę
Składniki:
3 szklanki mąki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
zioła
1 szklanka wody
5 dkg drożdży
3 łyżki oliwy
Wykonanie:
Z drożdży, wody i cukru zrobić zaczyn. Odstawić by ruszył.
Do mąki dodać sól, zioła oraz zaczyn. Wymieszać wszystko (ręcznie lub mikserem)
oliwę dodać na końcu. Odstawić do wyrośnięcia.
Uformować okrągły placek, nałożyć dodatki.
Uwaga ważne: piekarnik wraz z blachą nagrzać do 250 stopni.
Pizzę przełożyć na gorącą blachę i piec przez 10-15 minut w 250 stopniach.
Smacznego:-)))
If you don't know what to prepare for dinner I'm here to help you:-)
Today I have a recipe for a delicious pizza with salmon:-)
You could say that salmon and pizza do not come together, but surprise, surprise
it was quite a delicious mix:-) Last Friday, I wanted to make pizza,
but I had to add something else than ham.
And then salmon came to my mind:-) It was really tasty:-)
it was quite a delicious mix:-) Last Friday, I wanted to make pizza,
but I had to add something else than ham.
And then salmon came to my mind:-) It was really tasty:-)
I also added some champignons and mozzarella cheese.
The recipe for pizza base comes from Aga:-)
The recipe is for two pizzas, in order to have just one use half of the ingredients.
Pizza Base
Ingredients:
3 glasses of flour
1 spoon of sugar
1 teaspoon of salt
some herbs
1 glass of water
5 dkg of yeast
3 spoons of olive oil
Procedures:
Mix yeast, sugar and water to make sourdough, leave it for rising.
Mix flour with salt, herbs and sourdough. You can mix the ingredients using a mixer
or your hands. Leave it for rising. Make a round pizza, put whatever toppings you like.
or your hands. Leave it for rising. Make a round pizza, put whatever toppings you like.
Preheat the oven with the baking tray to 250 degrees Celcius.
Put pizza on the hot baking tray and bake it for 10-15 minutes in 250 degrees.
Enjoy:-)))
A Wy z czym lubicie pizzę?
What are your favorite pizza toppings?
Ale narobiłaś mi ochoty na pizzę! W prawdzie na tę bym się nie skusiła, bo nie lubię ryb, ale taką z kurczaczkiem zamiast łososia, jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuńDzięki za podsunięcie kolejnego pomysłu...pizzy z kurczakiem jeszcze nie robiłam, a myślę, że byłaby to dobra opcja:-)))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Uwielbiam taką domowa pizze. Musze wyprobowac
OdpowiedzUsuńPolecam serdecznie bo przepis sprawdzony:-))))
UsuńPozdrawiam:-)))
Smaku mi narobiłaś na domową pizzę.
OdpowiedzUsuńMuszę w najbliższym ją upiec.:)
Koniecznie:-))))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Pizzy dawno nie jadłam, moja córka za to ją uwielbia :) Twoja wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńBuziaki serdecznie Anitko <3
W takim razie polecam by zrobić taką córci na najbliższy obiad:-)))
UsuńPozdrawiam cieplutko:-)))
Wygląda bajecznie pysznie i jak najbardziej z łososiem mi pasuje. To moja ulubiona ryba :)
OdpowiedzUsuńTo mamy kolejną wspólną rzecz - ja również uwielbiam łososia:-)))
UsuńPizzę polecam:-)))
Z łososiem jeszcze nie robiłam pizzy, ale z tuńczykiem tak :-)
OdpowiedzUsuńJa nie przepadam za tuńczykiem więc postawiłam na łososia, ale skoro z tuńczykiem można to i z łososiem:-)))
UsuńPozdrawiam:-)))
Super, że robisz posty dwujęzyczne :) Ja też się staram, ale kiepski ze mnie anglista, więc nie zawsze sobie z tym radzę... ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:-))) Posty dwujęzyczne zaczęłam robić gdy w pewnym momencie okazało się, że odwiedza mnie tutaj więcej ludzi z całego świata niż z Polski, a ponieważ sama odwiedzając różne zagraniczne blogi wkurzam się czasami bo translator nie tłumaczy dobrze, a jeśli blog jest pisany np. po szwedzku to niestety ni w ząb nie rozumiem, postanowiłam ułatwić sprawę zrozumienia tego co piszę moim zagranicznym czytelnikom, a przy okazji sama używam języka i uczę się czegoś nowego:-)))
UsuńPołączenie ryby, sera i pieczarek nijak mi nie pasuje ale skoro piszesz że pycha to trzeba spróbować. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńZ pozoru nie pasuje, ale wierz mi jest to bardzo trafione połączenie:-)))
UsuńPozdrawiam cieplutko:-)))
nigdy nie jadłam pizzy z łososiem, zrobiłaś mi ochotę :)
OdpowiedzUsuńPolecam jest naprawdę dobra:-))))
UsuńPozdrawiam:-)))
Robiłam pizze z łososiem bo go uwielbiam ,ale ze szpinakiem :)
OdpowiedzUsuńPieczarki wędrują do innych zestawień.
Odkąd zmagam się z IO robię ciasto z mąki kokosowej. Zdrowsza,niski IG , bardziej syta,cukry w normie ......i wcale nie czuć kokosa :-))
Pozdrawiam Krysia
Ja ze szpinakiem zrobić nie mogę bo mój mąż od razu odmawia jedzenia:-((( Stąd te pieczarki to ukłon w jego stronę:-)))
UsuńA powiedz mi gdzie kupujesz mąkę kokosową?? Nigdy takiej w sklepach nie widziałam:-(
Pozdrawiam serdecznie:-)))
Pizza od Agi wymiata, przynajmniej raz na 2 tyg musi być w menu ;-) Muszę wypróbować te Twoje smaki :-)
OdpowiedzUsuńDokłądnie, zresztą wszystkie przepisy Agi wymiatają:-)))
UsuńNo jest się na co skusić :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie.
Uściski majowe.
Dziękuję bardzo i polecam:-)))
UsuńZa jedzeniem ryb nie przepadam, ale Twoja pizza wygląda pysznie. ;)
OdpowiedzUsuńŁosoś jest pyszny:-))) Ja też kiedyś miałam do niego awersję, ale się przekonałam i teraz mogłabym go jeść codziennie:-)))
UsuńCzesto robię domową pizze, ale takiej z łososiem jescze nie robiłam. Na pewno wypróbuję przepis! Piękne zdjęcia ☺
OdpowiedzUsuńPolecam bo przepis jest świetny:-)))
UsuńPizza, uwielbiam niemal każdą. Z łososiem i pieczarkami również, choć przyznam, że takiego zestawienia od dawna nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj a zobaczysz, że wszyscy zjedzą ją ze smakiem:-)))
Usuń