Cóż na to poradzę, że nie dzieje się nic ciekawego we wnętrzach
za to w kuchni troszkę szaleję:-))
Lubię bardzo piec i gotować a skoro siedzę zamknięta w domu to mnie nosi
i robię coś ciągle w kuchni:-)
Dziś mam dla Was super szybki pomysł a la ptysie:-)
Są to ptysie z ciasta francuskiego ze świeżymi truskawkami.
Nie potrzeba wiele by je zrobić.
Ptysie z ciasta francuskiego:-)
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
kremówka
świeże owoce
Wykonanie:
Ciasto pokroić na kwadraty, prostokąty
lub nadać mu inne kształty np z foremek do ciastek.
Upiec wg wskazówek na opakowaniu.
Po ostygnięciu przekroić na pół. Dodać ubitą śmietanę i owoce,
udekorować wg uznania i pałaszować:-)
It's getting sweeter and sweeter here on my blog lately.
That's the drawback of staying home all the time.
I love baking and cooking and since I have home office
I have more time to bake and so I spend a lot of time in my kitchen.
Today, I wanted to share with you an idea for a fast and easy dessert.
They are cream puffs with strawberries:-)
Cream puffs with strawberries:-)
Ingredients:
puff pastry
heavy cream
fresh fruit
Procedure:
Cut the pastry into little squares or circles,
you can use different cookie cutters.
Bake according to instructions.
After cooling cut into halves, add whipped cream and fruit.
Decorate the way you like:-)
Enjoy:-)
Wygladaja mniamuśnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
U Ciebie na wikcie to miałabym trzy cyfry na wadze... :)
OdpowiedzUsuńOj spokojnie, grunt to trochę ruchu i wszystko można okiełznać:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
Takich nie jadłam a jest to świetny pomysł na ptysie. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńDokładnie, szczególnie gdy masz mało czasu na przygotowanie czegoś pysznego:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
Pyszności:-) Idealne do kawki!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło
Dziękuję bardzo i zapraszam na kawkę:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
Z przepisu chętnie skorzystam :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Polecam bo jest ekspresowy:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))