Chodziła za mną ostatnio baba drożdżowa, właściwie od świąt
więc ją sobie upiekłam.
Bardzo lubię ciasto drożdżowe, a ostatnio wpadłam na pomysł dodawania
do ciasta drożdżowego płatków migdałowych po wyrośnięciu ciasta
i muszę Wam powiedzieć, że efekt jest naprawdę fajny.
Ciasto zyskuje świetny aromat i smak. Polecam spróbować.
Przepis na babkę jest dokładnie taki sam jak na baranka.
Znajdziecie go TUTAJ.
P.S. Dobrze, że wracamy już do szkoły bo przynajmniej skończę
z pieczeniem ciast w tygodniu:-)
Dziękuję za odwiedziny:-)
I'm here today to share with you my latest baking success:-)
I was feeling like a yeast cake and so I made one:-)
I love all kinds of yeast cakes.
Recently, I thought I would add some flaked almonds to yeast cake
and I must tell you that it's really a great option.
The cake gets this almond aroma and flavour.
It's simply delicious:-) I recommend to try out this tip.
The recipe for this cake is HERE.
P.S. It's good that we are coming back to school
because I will stop baking in the middle of the week.
Thanks for stopping by:-)
Też lubię ciasto drożdżowe. twoje jest dodatkowo nie tylko smaczne ale i ma piękną formę :-).
OdpowiedzUsuńCieszy mnie, że Ci się podoba:-))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))
Kusisz i kusisz, że chyba w końcu coś dzisiaj upiekę :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie coś upiec:-)) Nie ma jak domowe wypieki:-)
UsuńPozdrawiam serdecznie:-))