Witajcie:-)))
Lato w pełni, upały u nas zagościły,
a na upał do kawki najlepsze są lekkie ciasta, które nie wymagają dużo pracy:-)
Mam dzisiaj dla Was taką lekką i łatwą propozycję:-)
Biszkoptowa tarta cappuccino:-)
Składniki:
Ciasto:
3 jajka
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki
1/2 szkl. cappuccino w proszku
Krem:
1 op kremówki
1/2 szkl. cappuccino w proszku
owoce sezonowe
Wykonanie:
Ciasto:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Mąkę oraz cappuccino przesiać przez sito i wymieszać delikatnie z ubitymi białkami.
Wyłożyć na dobrze wysmarowaną blachę i piec 10-15 minut w 180 stopniach:-)
Krem:
Śmietanę ubić ze Śmietan-fix'em. Na końcu ubijania wsypać cappuccino
i ubijać na niższych obrotach. Wyłożyć na tartę, udekorować owocami
(owoce można polać galaretką krystaliczną:-),
czekoladowymi dekorami i polać sosem czekoladowym:-)
i ubijać na niższych obrotach. Wyłożyć na tartę, udekorować owocami
(owoce można polać galaretką krystaliczną:-),
czekoladowymi dekorami i polać sosem czekoladowym:-)
Smacznego:-)
Hello:-)))
It's summer time, it's extremely hot now
so quick and light desserts are the best for your coffee.
Today I have for you such a light recipe.
Cappuccino Spongecake Tart:-)
Ingredients:
Cake:
3 eggs
1/2 glass of sugar
1/2 glass of flour
1/2 glass of cappuccino (powdered)
Cream:
1 heavy cream
1/2 glass of cappuccino (powdered)
some fruits
Procedure:
Cake:
Whip eggs with sugar in a mixer. Sieve flour and cappuccino.
When eggs are well whipped add flour and cappuccino and mix it with a paddle.
Put the dough into greased baking mould.
Bake in 180 degrees Celsius for 10-15 minutes:-)
Cream:
Whip the cream with the Cream-fix.
At the end of whipping add cappuccino and whip a bit more.
Pour the cream on the tart.
Decorate with fruit, chocolate decors and chocolate sauce:-)
Enjoy:-)
Borysek jak zwykle pilnuje słodkości:-)))
Boris acts as a tart guardian as usual:-)))
Jeżeli nie macie formy do tarty biszkoptowej zajrzyjcie do sklepu Dr.Oetker.
If you don't have a tart mould, you can buy it in Dr.Oetker shop.
Pysznie wygląda :-). Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńI tak smakuje więc polecam:-))))
UsuńPozdrawiam serdecznie:-)))
Obłędny widok. Smaki lata, które uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńBorówki komponują się swietnie z prawie każdym ciastem, ja też je uwielbiam:-)))
UsuńPozdrawiam:-)))