piątek, 4 sierpnia 2017

Biszkoptowa tarta cappuccino:-)



Witajcie:-)))
Lato w pełni, upały u nas zagościły,
a na upał do kawki najlepsze są lekkie ciasta, które nie wymagają dużo pracy:-)
Mam dzisiaj dla Was taką lekką i łatwą propozycję:-)

Biszkoptowa tarta cappuccino:-)

Składniki:
Ciasto:
3 jajka
1/2 szkl. cukru 
1/2 szkl. mąki
1/2 szkl. cappuccino w proszku

Krem:
1 op kremówki
1/2 szkl. cappuccino w proszku
owoce sezonowe

Wykonanie:
Ciasto:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. 
Mąkę oraz cappuccino przesiać przez sito i wymieszać delikatnie z ubitymi białkami. 
Wyłożyć na dobrze wysmarowaną blachę i piec 10-15 minut w 180 stopniach:-)

Krem:
Śmietanę ubić ze Śmietan-fix'em. Na końcu ubijania wsypać cappuccino
i ubijać na niższych obrotach. Wyłożyć na tartę, udekorować owocami
(owoce można polać galaretką krystaliczną:-),
czekoladowymi dekorami i polać sosem czekoladowym:-)

Smacznego:-)


Hello:-)))
It's summer time, it's extremely hot now 
so quick and light desserts are the best for your coffee.
Today I have for you such a light recipe.

Cappuccino Spongecake Tart:-)

Ingredients:
Cake:
3 eggs
1/2 glass of sugar
1/2 glass of flour
1/2 glass of cappuccino (powdered) 

Cream:
1 heavy cream
1/2 glass of cappuccino (powdered)
some fruits

Procedure:
Cake:
Whip eggs with sugar in a mixer. Sieve flour and cappuccino. 
When eggs are well whipped add flour and cappuccino and mix it with a paddle.  
Put the dough into greased baking mould.
Bake in 180 degrees Celsius for 10-15 minutes:-)

Cream:
Whip the cream with the Cream-fix. 
At the end of whipping add cappuccino and whip a bit more.
Pour the cream on the tart. 
Decorate with fruit, chocolate decors and chocolate sauce:-)

Enjoy:-)










Borysek jak zwykle pilnuje słodkości:-)))

Boris acts as a tart guardian as usual:-)))








Jeżeli nie macie formy do tarty biszkoptowej zajrzyjcie do sklepu Dr.Oetker.

If you don't have a tart mould, you can buy it in Dr.Oetker shop.


4 komentarze:

  1. Pysznie wygląda :-). Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I tak smakuje więc polecam:-))))
      Pozdrawiam serdecznie:-)))

      Usuń
  2. Obłędny widok. Smaki lata, które uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Borówki komponują się swietnie z prawie każdym ciastem, ja też je uwielbiam:-)))
      Pozdrawiam:-)))

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...