sobota, 11 listopada 2023

Rogale Świętomarcińskie:-)


Jako rodowita poznanianka Dzień Niepodległości świętuję
z rogalami świętomarcińskimi.
Jak co roku i tym razem upiekłam je sama.
Te kupne są niezwykle sztuczne i bardzo słodkie.
A moje są pieczone na dobrej orkiszowej mące. 
Po raz pierwszy zrobiłam też swój marcepan do masy z białego maku.
Tak więc wiem co jem.
Kto wpada na rogala?


It's Independence Day and we have this tradition
of eating St Martin Croissants on this day.
I baked my own croissants. 
The ones which you can buy are not so good, 
they have a strange taste and are extremely sweet.
I bake my croissants using good quality spelt flour.
I even made my own almond paste which I use for the filling with white poppy.
Who joins me for a cuppa?




Miłego świętowania:-)

Have a great celebration:-)

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...