wypróbowując coraz to nowe przepisy,
a że teraz pomaga mi Thermomix to praca jest i szybka i przyjemna.
Wiem, można się bez niego obejść,
ale nic nie wyrabia ciasta drożdżowego tak dobrze jak to cudo.
Ostatnio upiekłam rogaliki drożdżowe z powidłami
i były naprawdę pyszne. Kto wpada na kawkę?
Having more time on holidays means that I can spend a lot of time in my kitchen
trying new recipes. Since I've got Thermomix
baking and cooking is even faster and better.
I like preparing yeast dough in Thermomix. It's the best.
Today I'm serving yeast croissants with homemade plum stew.
Who joins me for a cuppa?
Jak pięknie podane rogaliki. Tez bardzo je lubię:D
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Oj kuszą te rogaliki... Kawki nie piję, ale na cappuccino lub herbatkę bym się skusiła. Pozdrawiam serdecznie Anitko.
OdpowiedzUsuńOj muszę kiedyś wrócić do pieczenia rogalików. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia i bardzo apetycznie wyglądające rogaliki w cudnej scenerii :) Ja najczęściej piekę rogaliki kruche z marmoladą, a jeśli z użyciem drożdży to najczęściej półfrancuskie albo z ciasta duńskiego :)
OdpowiedzUsuńRogaliki prezentują się bardzo smakowicie :D Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńZrobiłaś przepiękne zdjęcia. Bardzo gustownie jest wszystko skomponowane i kolorystyka spokojna, elegancka i romantyczna. Gratuluję umiejętności. Aż chce się skosztować rogalików:)
OdpowiedzUsuń