W okresie świątecznym ciasta z makiem to podstawa.
Ponieważ na święta człowiek nie jest w stanie przejeść tego co się przygotuje,
a ja należę do tych co nie lubią marnować jedzenia
dlatego świąteczne wypieki rozkładam na cały grudzień
tak by się cieszyć świątecznymi smakami i wszystkiego spróbować.
Gwiazdę drożdżową piekę już któryś rok z kolei.
Zawsze wychodzi i jest po prostu pyszna.
Korzystam z przepisu z Kwestii Smaku,
ale nie idę na łatwiznę i nie kupuję gotowego maku tylko sama go przygotowuję.
A Wy robicie makowce na święta?
Since we are talking about baking it's time for this star:-)
During Christmas time poppy seed cakes are the must.
One is not able to eat everything you prepare for Christmas
and since I don't like wasting food
I choose to bake all traditional cakes in December
and have a little bit of Christmas taste every single day.
This yeast star has been in my December menu for a few years.
It's really delicious, one of my favourite recipes.
Do you bake any poppy seed cakes for the holidays?
Dobrego dnia:-))
Have a nice day:-))
W tym roku też mam zamiar zamiast tradycyjnego makowca upiec taką gwiazdę. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńPolecam bo jest pyszna i się pięknie na stole prezentuje:-)))
UsuńPozdrawiam przedświątecznie:-))